Reñé se suma als actes del 825è aniversari de l’aparició de la Verge de les Sogues a Bellvís

Reñe_Verge_Sogues_Bellvis_001_WEB

Reñe_Verge_Sogues_Bellvis_002_SLI

Reñe_Verge_Sogues_Bellvis_001_SLI

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, afirma que es tracta d’una celebració que reforça el sentit de convivència i comunitat dels veïns de Bellvís

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha participat aquest dilluns a la tradicional celebració en honor a la Verge de les Sogues de Bellvís, que aquest any celebra el seu 825è aniversari.

Reñé ha estat rebut a l’Ajuntament de Bellvís per l’alcalde del municipi, Joan Talarn; pel president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Josep Maria Huguet, i pel president del Patronat Casal Mare de Déu de les Sogues de Bellvís, Antonio Salvia.

Des d’allà les autoritats s’han sumat a la processó fins a l’església, on s’ha celebrat una missa. Posteriorment, a la plaça Verge de les Sogues, el president de la Diputació de Lleida ha adreçat unes paraules als veïns de Bellvís i altres municipis de la comarca que han assistit als actes.

Reñé ha fet un reconeixement als membres del Patronat Casal Mare de Déu de les Sogues que durant tots aquests anys han treballat per mantenir viva aquesta celebració que compleix “825 anys de tradició i devoció”.

El president ha explicat que la festa ha evolucionat respecte dels seus orígens, quan es demanava a la Verge l’arribada de pluges. “Amb el Canal d’Urgell aquesta demanda va desaparèixer i ara, en un dia tan històric com avui en que es constitueix el Parlament de Catalunya, li haurem de demanar el camí cap a un futur de llibertat i sobirania”.

Reñé ha afegit que es tracta d’una celebració que reforça el sentit de convivència i comunitat dels veïns de Bellvís.

L’acte també ha comptat amb nombroses autoritats religioses, com l’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol; l’arquebisbe d’Urgell, Joan Enric Vives, així com el mateix rector de Bellvís, Josep M. Aresté.

Bellvís, 26 d’octubre de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat