Reñé s’autoinculpa en suport al President Mas a la celebració dels 25 anys de l’Ara Lleida

Acte_commemoracio_Ara_lleida_002_WEB

Joan Reñé a l'acte commemoratiu del 25è aniversari del Patronat de Turisme

Acte_commemoracio_Ara_lleida_001_SLI

Joan Reñé a l'acte commemoratiu del 25è aniversari del Patronat de Turisme

En un acte presidit pel conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, amb més de 150 assistents i on s’entrega el Premi Turístic Pica d’Estats

El turisme és el 12,5% del PIB lleidatà i les rutes d’evasió de jueus fugint del nazisme, la darrera aposta de la Diputació. Dimecres, 26 de novembre, l’IEI preestrena el documental coproduït amb TV3 i la XAL dedicat a aquest projecte, anomenat “Perseguits i salvats”

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha obert l’acte commemoratiu dels 25 anys del Patronat de Turisme Ara Lleida i del Premi Periodístic Pica d’Estats a Cervera amb una clara defensa del president Mas, el procés participatiu del 9N i la llibertat d’expressió.

“Aquesta aposta pel turisme de Lleida és una aposta pel nostre país. Un país en el que la llibertat d’expressió –valor intrínsec del Premi Pica d’Estats- sigui un referent de la nostra convivència. És per això que públicament m’autoinculpo com a mostra de suport al president Mas, la vicepresidenta Ortega i la consellera Rigau”, ha dit davant més de 150 assistents reunits al Paranimf de la Universitat de Cervera.

L’acte ha comptat amb la presència del conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig; de l’alcalde de Cervera, Ramon Royes, així com amb representants de tota l’oferta turística de Lleida; del vicepresident i director del Patronat de Turisme, Gerard Sabarich i Jordi Blanch respectivament, i també dels fundadors del Patronat a l’estany Gento (Pallars Jussà) el 1989: Ramon Companys, llavors president, i Jesús Bartolomé, diputat. També hi han assistit membres del jurat Premi Pica d’Estats en nom dels quals, el periodista Josep Cuní s’ha adreçat a l’auditori.

Reñé ha fet un agraïment ampli a totes les persones que han fet possible els 25 anys de la marca Ara Lleida i ha acompanyat de xifres la importància del sector per l’economia lleidatana. Ha recordat que genera un volum econòmic de 1.000 milions d’euros a l’any, el 12,5% del PIB provincial, i que l’oferta “s’ha desenvolupat al llarg de tot aquest temps de forma progressiva i homogènia, intensificant les particularitats de cada comarca”, sota l’auspici del Patronat i l‘Ara Lleida “un orgull i un referent identitari”.

Reñé ha citat múltiples exemples de l’oferta que representa l’Ara Lleida, com ara el domini esquiable més gran del sud d’Europa -483km de pistes-, l’experiència “degana” en esports d’aventura a la Noguera Pallaresa o la recent amb la materialització del projecte “Perseguits i salvats”, que ha suposat que l’operadora Arkia, la segona aerolínia israeliana, apostés per les terres de Lleida com a destinació turística.

En clau de futur, el president de la Diputació de Lleida ha advocat per una major col·laboració entre el sector públic i privat i per mantenir l’estreta col·laboració amb la Generalitat, assenyalant així la disponibilitat i el compromís del conseller Felip Puig, de la directora general Marian Muro i de tota l’agència catalana de turisme.

El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha indicat que aquest és un aniversari important per tota la projecció turística que fa i ha fet el Patronat de Turisme de Lleida els darrers 25 anys i ha destacat la importància del turisme interior per Catalunya des de la perspectiva d’equilibri territorial i cohesió.

Veredicte Premis Pica d’Estats

Al llarg de la celebració s’han entregat els guardons del 25è Premi “Pica d’Estats” de Premsa, Ràdio, TV i Internet, d’acord amb el veredicte del jurat emès el 15 de febrer i està integrat per Enric Frigola, Josep Lluís Cadena, Santiago Costa, Josep Cuní, Lluís Foix, Antonio Franco, Eduard Navarro, Mariano Palacín, Josep Pont, Mònica Terribas i Jordi Blanch.

Premi al millor treball d’Internet (dotat amb 3.000 €):

Per a la pàgina web Rutes Pirineus. El treball guardonat consta de 22 rutes de senderisme i d’alta muntanya al Prepirineu i al Pirineu de Lleida, publicades el mes de juliol de 2013 a les pàgines www.rutespirineus.cat i www.rutaspirineos.org. Els guanyadors són Xavi Armengol, Silvia Romero, Lluís Puiggarí i Julià Vilaprinyó.

Premi al millor treball dels Mitjans de comunicació de les Terres de Lleida (dotat amb 5.000 €):

Per una sèrie de 5 reportatges que ens atansen al món de l’agricultura, publicats al suplement Lecturas del diari Segre, de Neus Martí i Mikel Aristregi.

Per al documental de TV “Els rastres del Tethys”, realitzat i produït per Josep M. Castellví i emès per Lleida TV.

Premi al millor treball de Premsa internacional (dotat amb 5.000 €):

Per al reportatge “Feasts, famines, and record snowfall in Val d’Aran: THE VALLEY OF THE VALLEYS” (Festes, gastronomia i rècord de nevades a la Val d’Aran: LA VALL DE LES VALLS), publicat per John Clary Davies amb fotografies d’Adam Clark en la històrica revista nord-americana Powder Magazine.

Premi al millor treball de Premsa especialitzada en viatges i turisme (dotat amb 5.000 €):

Per a tres reportatges publicats a la revista Condé Nast Traveler. Els autors dels treballs guardonats són la periodista Inés Vitaller i el fotògraf Cristóbal Prado.

Premi al millor Reportatge fotogràfic (dotat amb 5.000 €):

Per al fotògraf Òscar Rodbag pel seu treball en el número especial que la revista Descobrir Catalunya va dedicar el febrer del 2013 al món del Cister amb el títol “Els grans monestirs”.

Premi al millor treball de Premsa escrita d’informació general (dotat amb 5.000 €):

Per a la sèrie de 3 reportatges publicats per Rosa M. Bosch a la secció Tendències del diari La Vanguardia els dies 2, 3 i 4 d’agost de 2013, amb el títol “Pirineu amb història: La travessa del tercer sector”.

Premi al millor treball de Ràdio (dotat amb 5.000 €):

Per al programa “Plaça Gran” que dirigeix i presenta Joan Albert Argerich a Ràdio 4 de RNE, que en el període comprès entre febrer i setembre de 2013 va dedicar 14 espais a les Terres de Lleida.

Premi al millor treball de Televisió (dotat amb 5.000 €):

Per al documental “La gran aventura de La Canadenca”, un treball de BataBat, emès per TV-3 i dirigit per Jordi Fortuny. Ha rebut el premi Oriol Cortacans, productor executiu de BataBat

L’acte ha comptat amb la presència dels periodistes premiats i dels membres del jurat de la 25a convocatòria del certamen. L’acte es complementa amb l’espectacle Insectum, de David Pradas i l’actuació del Cor de Cervera. Tots els assistents han rebut la nova edició de la revista Ara Lleida, que demà s’entrega als quioscos amb diari Segre i Mañana.

Cervera, 22 de novembre de 2014

Galeria Fortogràfica

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat