Reñé rep la visita institucional del Síndic d’Aran, Carlos Barrera

ORIvisita_sindic_daran_01_editora_2_4879_0_1

ORIvisita_sindic_daran_02_editora_2_4879_1

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha rebut aquest dimecres la visita institucional del Síndic d’Aran, Carlos Barrera. En la reunió, que ha tingut lloc al despatx del President, també ha participat el vicepresident tercer, Pau Perdices.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha explicat en la roda de premsa posterior a la reunió, que la trobada institucional amb el Síndic d’Aran s’ha fet per tal de “trobar nous camins de col·laboració tant pel que fa a temes relacionats amb el territori, l’assistència tècnica municipal, el turisme, la cooperació municipal, la recaptació i la seguretat”.

Reñé ha indicat que durant la trobada també han parlat sobre l’acceptació del recurs presentat pel Govern espanyol a determinats articles de la llei de l’occità, aranès a la Val d’Aran.

En aquest sentit, el president de la Diputació de Lleida ha manifestat que “aquest procés té un recorregut jurídic en el qual estarem presents tots plegats en defensa del que creiem que és just”. Reñé ha afegit que “no s’entén que es plantegin recursos en contra de la voluntat popular i en contra del que s’ha assolit com a normalitat i habitualitat de les persones”.

Per la seva part, el Síndic d’Aran, Carlos Barrera, ha indicat que aquest recurs “és una decisió antinatura”, ja que “l’Estat espanyol va signar i ratificar la Carta europea de les llengües regionals o minoritàries, la qual cosa significa que dóna potestat i plena llibertat als parlaments autonòmics perquè aquests, dins del seu territori, fixin l’oficialitat de les llengües que consideri”.

Barrera ha dit que amb aquest recurs, l’Estat espanyol, actua amb “incoherència” i ha afegit que el que hauria de fer és “mirar el motiu pel qual té aquesta fòbia i aquesta intolerància amb tot el que té relació amb Catalunya i amb la nostra identitat, com a catalans i aranesos”. A més, ha dit que “no té cap sentit aquest recurs perquè qui hagi de determinar finalment la possible inconstitucionalitat ho farà sota un criteri d’interpretació i no sota cap base jurídica”.

Lleida, 21 de setembre de 2011

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat