Reñé remarca la importància de desenvolupar el cultiu de l’ametlla a nous regadius com el Segarra-Garrigues

Reñe_simposi_ametlla_001_SLI

El president de la Diputació de Lleida ha participat en la inauguració del Simposi nacional d’ametller i altres fruits secs que ha reunit més de 500 persones a la Fira de Sant Miquel

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha estat l’encarregat de donar la benvinguda als assistents al Simposi nacional d’ametller i altres fruits secs que s’ha celebrat aquest dijous en el marc de la 61a Fira Agrària de Sant Miquel i del 30è Saló “Eurofruit”.

Reñé ha destacat la importància de desenvolupar nous cultius, com en el cas de l’ametlla, a aquelles parcel·les que disposen de nous regs, com el Segarra-Garrigues.

El president de la Diputació de Lleida ha indicat que “cal trobar noves possibilitats i cultius de regadiu” i ha remarcat el gran talent dels agricultors lleidatans que amb el seu esforç i sacrifici han aconseguit un sector agrícola molt potent a les comarques lleidatanes.

En la seva intervenció, Reñé ha recordat que la corporació lleidatana, juntament amb l’IRTA i la Universitat de Lleida (UdL), ha posat en marxa a la seva finca de Maials una plataforma experimental amb ametllers per determinar amb quina dotació de reg s’obté una millor producció.

Es tracta d’un assaig innovador a les comarques lleidatanes que permetrà obtenir dades molt precises i rigoroses sobre quines dotacions i gestions de reg ofereixen la millor producció. Alhora és una clara aposta per oferir informació tècnica als pagesos i empreses agrícoles posant en valor el Segarra-Garrigues i promoure cultius com l’ametller en regadiu.

El projecte, ha explicat Reñé, pren com a referència els camps d’assaig de la Vall de Sant Joaquim, a Califòrnia, on les plantacions d’aquest fruit sec són de vital importància per al sector primari i agroindustrial i a on s’obtenen produccions molt superiors.

La mitja de producció d’ametlla en secà a Catalunya és de 125 kg de gra per hectàrea, en regadiu aquesta producció augmenta fins als 1.500 kg i a la finca de Maials esperen arribar als 2.500 kg.

A la finca de Maials s’han plantat ametllers en una superfície de 7 hectàrees per tal d’estudiar la resposta dels arbres a les diferents dotacions de reg.

Lleida, 24 de setembre de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat