Reñé reivindica a Torí el dret de Catalunya a decidir el seu futur el 27S

REÑÉ_TORÍ_WEB

En el marc del 28è Aplec Internacional 2015 d’Adifolk on hi participen les colles sardanistes Sol Ixent de Vilanova de Bellpuig i Dolç Infern de Lleida; Es Fadrins de Vielha; els Gegants de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya portats pels Geganters de Cervera; els Gegantons d’Aitona i els Gegants de Maials.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha participat aquest dissabte a l’acte oficial del 28è Aplec Internacional 2015 d’Adifolk, que s’ha fet a la ciutat italiana de Torí.

Per Reñé, ‘l’Aplec Internacional d’Adifolk és la carta de presentació d’un país que estima i comparteix la seva cultura, les seves tradicions i que vol decidir el seu futur el 27S’.

L’Aplec Internacional porta el folklore català arreu d’Europa com a símbol d’identitat des de l’any 1988. Els grups lleidatans que hi participen aquest any són les colles sardanistes Sol Ixent de Vilanova de Bellpuig i Dolç Infern de Lleida; Es Fadrins de Vielha; els Gegants de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya portats pels Geganters de Cervera; els Gegantons d’Aitona i els Gegants de Maials.

L’acte oficial ha comptat amb la participació del president d’Adifolk, Joan Gómez; del director general de Cultura popular, Associacionisme i Acció de la Generalita, Lluís Puig, i de representants de l’ajuntament de Torí.

En el transcurs de l’acte oficial, els participants en aquesta 28a edició de l’Aplec Internacional s’han intercanviat diferents obsequis i han assistit als diferents espectacles i cercaviles.

La vicepresidenta segona, Rosa Pujol, i la directora de l’IEI, Montse Macià, han participat també en l’acte institucional.

Torí, 8 d’agost de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat