Reñé recorda a la jornada “Reg i futur” les condicions difícils que van afrontar els pagesos fa 150 anys quan es van construir els Canals d’Urgell

ORIjornada_reg_i_futur-05_editora_2_5084_0_1

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha presidit aquest divendres la inauguració de la XI Jornada “Reg i Futur”, que s’ha celebrat al Teatre l’Amistat de Mollerussa. L’acte ha comptat amb la participació del president de la Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell, Ramon Carné; el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Francesc Fabregat; l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i l’assistència de la vicepresidenta segona de la Diputació, Rosa Perelló.

Durant la seva intervenció, el president de la Diputació ha fet un repàs als 150 anys d’història del Canal d’Urgell i ha celebrat les aportacions de totes i cadascuna de les persones que han ajudat a crear riquesa a les comarques que rega aquesta infraestructura. En aquest sentit, Reñé ha recordat les condicions difícils a les quals van fer front els pagesos fa 150 anys, quan es va construir el Canal d’Urgell, ja que, tal com ha explicat, es van produir conflictes socials derivats del desconeixement del reg i de tot el canvi que va comportar l’arribada de l’aigua.

Un passat difícil i ple de reptes al qual el president de la Diputació ha fet referència com a paral·lelisme de la situació actual, amb circumstàncies diferents, però amb reptes encara existents als que han de fer front els pagesos, com ara la modernització d’aquesta infraestructura, tal com ha citat. En aquest context d’actualitat, Reñé també ha fet un repàs a les potencialitats productives de les comarques de Lleida i a la necessitat que Catalunya tingui més capacitat de decisió en la reforma de la PAC.

Mollerussa, 27 de gener de 2012
 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat