Reñé reclama un finançament local just i adequat en el marc de Municipàlia

ORIinauguracio_municipalia_02_editora_2_4920_0_1

ORIinauguracio_municipalia_06_editora_2_4920_0

El president de la Diputació de Lleida ha participat en la inauguració de la fira Municipàlia, on la Diputació organitzarà aquest dimecres una trobada i visita oficial d’alcaldes i presidents de consells comarcals de la demarcació de Lleida, que comptarà també amb la participació del president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch

El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, i el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, han destacat la coordinació existent entre les quatre corporacions catalanes i la Generalitat per millorar els serveis als ciutadans

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha reclamat aquest dimarts un finançament local just i adequat en el marc de la fira Municipàlia i ho ha fet afirmant que “la crisi econòmica i la reducció de les possibilitats d’endeutament no han fet més que aguditzar una demanda històrica, que per a la seva concreció, haurà d’anar acompanyada d’una clara definició de les competències i de les obligacions municipals per evitar així duplicitats de serveis i prestacions, com es produeix ara” .

Reñé ha fet aquestes declaracions en l’acte d’inauguració de la XVI edició del Saló Internacional d’Equipaments i Serveis Municipals Municipàlia, que se celebra a Fira de Lleida del 18 al 21 d’octubre. La inauguració oficial del certamen ha estat a càrrec del president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve.

En la seva intervenció, el president de la Diputació de Lleida ha afirmat que el saló Municipàlia “de referència a nivell estatal, és sempre una excel•lent oportunitat per reunir els representants del món local per posar sobre la taula totes aquelles polítiques i necessitats que, com a gestors de l’administració municipal, compartim”.

Coordinació entre administracions

En la roda de premsa posterior a l’acte inaugural de Municipàlia, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, han destacat la coordinació existent entre les quatre corporacions catalanes i el Govern de la Generalitat. Com a exemple més immediat d’aquesta col•laboració han citat l’elaboració de plans de viabilitat econòmica.

Reñé ha indicat que “les quatre diputacions i el Govern de la Generalitat es reuneixen de forma periòdica per posar en comú aquells aspectes i polítiques que incideixen directament en els serveis als ciutadans per buscar la màxima eficàcia”.

El president de la Diputació ha afegit que “totes les administracions locals que oferim serveis als ciutadans ens equivocaríem si no fóssim capaços de coordinar els nostres esforços. Per aquest motiu, des de la Corporació ens hem reunit amb els alcaldes de capital de comarca i presidents dels consells comarcals per treballar per la millora dels serveis i l’eficiència de l’estalvi”.

Trobada a la Diputació amb el president de l’ACM i representants del món local

En el marc del certamen, la Diputació de Lleida organitzarà aquest dimecres una trobada i visita oficial d’alcaldes i presidents de consells comarcals de la demarcació de Lleida a Municipàlia. Aquesta trobada comptarà amb la participació del president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch.

Lleida, 18 d’octubre de 2011

Declaracions de Joan Reñé

 

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat