Reñé rebla el compromís de la Diputació en la defensa jurídica de l’art de Sixena

Ple1

ple2

La Diputació aprova el primer Pla de Camins que convoca la institució per a municipis i EMD amb una dotació d’1,2M d’euros

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha informat el Ple que els serveis jurídics de la institució ‘han tutelat’ des del primer moment les accions de defensa jurídica endegades pel Consorci del Museu de Lleida, Diocesà i Comarcal, juntament amb els advocats de la Generalitat i del mateix Consorci, ‘per tal de minimitzar al màxim o anul·lar’ la sentència del jutjat de primera instància d’Osca que resol el retorn de les peces que es troben sota la protecció del Museu de Lleida. Més concretament, Reñé s’ha referit a la demanda civil interposada divendres passat pel Consorci contra l’Ordre Santjoanista a la qual pertanyien les monges del monestir de Sixena.

Aquest nou procediment judicial es basa en el dret de retenció que contempla el Dret Civil català i, en l’especial, al fet que el Consorci, com a posseïdor de bona fe de les peces durant anys i dipositari necessari, les ha preservat i conservat i, per tant, tindria dret a retenir-les fins que li siguin retornades les despeses de manteniment, conservació o millora que s’hagin derivat d’aquesta possessió.

Per l’advocada de la Diputació de Lleida i Oficial Major, Chari Rodríguez, aquesta nova demanda, per un sentit de la prudència jurídica, podria arribar a aturar l’execució provisional.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, també ha posat en qüestió ‘la bel·ligerància’ que des d’algunes institucions de l’Aragó s’està posant en aquest litigi i ha insistit que la Llei de Patrimoni Cultural Català és clara i s’ha de respectar.

En un altre ordre de coses, el Ple de la Diputació de Lleida ha aprovat el primer Pla de Camins que convoca la institució. La primera convocatòria tindrà una consignació propera als 1,2 milions d’euros i s’emmarca dins de la gestió de govern, que prioritza les accions de mobilitat al territori.

En aquest sentit, Reñé ha posat l’accent en el pressupost que la Diputació de Lleida destina a la conservació i millora de camins. S’ha més que quadruplicat des del 2011 i se situa en els més de 4 milions d’euros a través de diferents línies i convocatòries.

El Ple de la Diputació de Lleida també ha aprovat les bases del nou Pla Específic de Subvencions.

Lleida, 26 de juliol de 2016

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat