Reñé qualifica el projecte estatal de reforma de l’administració local “d’agressió sense precedents democràtics a l’autonomia local”

[RoyalSlider Error] No post attachments found.

El President de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha qualificat el projecte de Llei sobre la Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local aprovat aquest divendres pel Consell de Ministres “d’agressió sense precedents democràtics a l’autonomia local”.
Per Reñé, la reforma s’ha plantejat des d’una visió recentralitzadora i “amb un desconeixement absolut” de la realitat de territoris com les comarques de Lleida on dels 231 municipis, només 1 té més de 20.000 habitants.
“És impossible que des de la Diputació fem més i millor del que els ajuntaments fan des de la proximitat”, ha dit Reñé que en relació amb les fusions de municipis que planteja la proposta “caldria aprendre dels errors que es van cometre als anys 70 d’eliminar municipis i que s’han constatat amb el temps”.
Reñé ha afirmat que en els propers dies la Diputació de Lleida analitzarà el projecte de Llei amb detall, però ja ha avançat que “estarem al costat de les entitats municipalistes i de la Generalitat per barrar el pas a aquesta proposta que sota el pretext d’un estalvi econòmic contravé l’Estatut, eliminarà els serveis prestats des de la proximitat als que tenen dret tots els ciutadans, i amenaça la nostra realitat territorial, basada en petits municipis”. “Convindria que el Govern central es mirés alguns ministeris, que manté sense saber massa bé que fan al tindre les competències delegades a les comunitats autònomes”.
Reñé ha recordat que la Diputació de Lleida disposa d’un estudi fet per la Universitat de Lleida l’any 2012 que demostra que els municipis petits són els més eficients a l’hora de gestionar els recursos de què disposen.
El treball es va trametre al Ministre d’Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro.

Lleida, 26 de juliol de 2013
 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat