Reñé qualifica “d’ingerència a la competència municipal” la pujada de l’IBI per part del govern de l’Estat espanyol

ORIple_gener_04_editora_2_5069_0_1

El president de la Diputació de Lleida ha advertit que es pot tractar de “fer-se trampes al solitari” si finalment, tal com ha dit Reñé, l’impost de l’IVA també acaba augmentant

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha qualificat “d’ingerència a la competència municipal” l’increment de l’Impost de Béns Immobles (IBI) que el govern de l’Estat espanyol obliga a fer als ajuntaments i ha indicat que “han de ser els representants municipals els que decideixin com s’han d’aplicar els impostos al seu municipi”.

A més, ha explicat que aquesta proposta es planteja com una mesura per fer arribar més ingressos als consistoris, però ha advertit que es pot tractar de “fer-se trampes al solitari” si finalment, tal com ha dit Reñé, l’impost de l’IVA també acaba augmentant. “Allò que un ajuntament cobrarà de més d’IBI ho acabarà pagant de més d’IVA”, ha indicat el president de la Diputació, en el supòsit que s’acabés donant aquesta situació.

Reñé ha afirmat que “si el que volen és donar una bombona d’oxigen als ajuntaments val més que plantegin l’exempció de l’IVA, ja que els consistoris no el poden recuperar de cap manera”.

Compromís de la Diputació envers el Tren dels Llacs

El president de la Diputació de Lleida ha fet aquestes declaracions en la roda de premsa posterior al ple de la corporació i en la que també s’ha referit al Tren dels Llacs, que ha estat citat en un dels precs que s’han fet durant el ple.

Reñé ha explicat que la corporació s’implicarà perquè l’oferta turística del Tren dels Llacs continuï donant el servei aquest 2012 a les comarques lleidatanes. El president de la Diputació ha afegit que aquest compromís es demostra en el fet que el pressupost de la corporació de l’any 2012 inclou una partida específica per aquesta iniciativa.

Lleida, 20 de gener de 2012
 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat