Reñé qualifica d’històrica i transcendental per al país la firma del decret de la consulta

Safareig Vallfogona

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha volgut compartir amb els veïns de Vallfogona de Balaguer “la satisfacció, l’admiració i el respecte pel president de la Generalitat de Catalunya que ha tingut la valentia de tirar endavant aquest procés”

Reñé ha inaugurat aquest dissabte el safareig municipal de Vallfogona de Balaguer i la reforma de la sala “La Cultural” de Bell-lloc d’Urgell

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha qualificat com a històric i transcendental aquest dissabte 27 de setembre en el que el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, ha firmat el decret de convocatòria de la consulta.

Així ho ha manifestat Reñé en l’acte d’inauguració de l’equipament del safareig municipal de Vallfogona de Balaguer. En el seu parlament, Reñé ha volgut compatir amb els veïns del municipi “la satisfacció, l’admiració i el respecte pel president de la Generalitat que ha tingut la valentia de tirar endavant aquest procés que tants catalans demanen i amb el respecte que mereixen els nostres avantpassats que no van disposar d’aquesta oportunitat”.

En el seu parlament, el president de la Diputació de Lleida també ha elogiat els veïns de Vallfogona de Balaguer per voler mantenir el seu patrimoni cultural, com aquest safareig municipal, i ha defensat la realitat territorial de les comarques lleidatanes.

Inauguració de dos equipaments municipals

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha inaugurat aquest dissabte el safaareig municipal de Vallfogona de Balaguer, que ha estat rehabilitat per a la seva declaració com a Bé Cultural d’Interès Local. Aquestes obres, que han suposat una inversió de 50.000 euros, han comptat amb el suport de la corporació lleidatana.

Reñé ha estat rebut per l’alcaldessa del municipi, Maria Sarret, i altres membres del consistori. Després de signar al Llibre d’Honor, el president ha inaugurat el Safareig Municipal amb un acte simbòlic d’obertura de l’aixeta.

Posteriorment, Reñé s’ha desplaçat fins a Bell-lloc d’Urgell, on ha presidit la inauguració de la reforma de la sala “La Cultural” de Bell-lloc d’Urgell coincidint amb la celebració de la Festa Major del municipi.

Les obres han suposat una inversió total de 110.000 euros, dels quals 80.000 han anat a càrrec de la Diputació de Lleida i 9.000 d’una subvenció de la Generalitat.

El president de la Diputació de Lleida ha estat rebut per l’alcalde del municipi, Ramon Cònsola; el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Francesc Fabregat; regidors del consistori i alcaldes de la comarca.

L’acte s’ha iniciat amb la proclamació de les Pubilles i Hereus 2014, seguit del lliurament del premi del Concurs de Cartells de Festa Major i el pregó de Festa Major.

Posteriorment, el president de la Diputació de Lleida ha fet la descoberta de la placa inaugural de la reforma de la Sala “La Cultural”. Les obres de reforma han consistit en la substitució del sostre interior de l’edifici, la renovació de la megafonia i de la il·luminació, així com una remodelació integral de l’escenari i dels vestidors.

Vallfogona de Balaguer, 27 de setembre de 2014

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat