Reñé presideix la inauguració de la jornada: “La sanitat a Catalunya en un escenari post crisi”

ORIjornada_aces-01_editora_2_5184_0_1

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha presidit aquest dimarts la inauguració de la jornada “La sanitat a Catalunya en un escenari post crisi”, que s’ha celebrat a la sala d’actes de la Diputació de Lleida. L’acte ha comptat amb la participació de Cristina Contel, presidenta de l’Associació Catalana d’Entitats de Salut (ACES), organitzadora de la jornada, i del regidor de l’Ajuntament de Lleida, Oriol Yuguero.

Durant la seva intervenció, Reñé ha afirmat que han aparegut nous models socials en els darrers anys que plantegen escenaris complexes amb canvis demogràfics i sanitaris permanents.

També s’ha referit al fet de la demanda d’atenció sanitària que fa la societat a les institucions públiques i privades. En aquest sentit, ha explicat que davant els canvis en el model de gestió, les administracions necessiten el suport i la complicitat dels ciutadans per tirar endavant el sistema del que s’ha dotat la societat, i ha recordat que cal ser més eficaços i efectius en les polítiques socials i assistencials.

El president de la Diputació ha dit que cal potenciar la sanitat pública, però que cal harmonitzar-la amb la sanitat privada que aporta creixement econòmic, llocs de treball, i potencia la recerca, treballa en la inversió tecnològica i en l’atenció als ciutadans i a la comunitat.

Durant la jornada, el doctor Marc Guerrero, vicepresident del Partit Liberal Demòcrata Europeu (Eldr party), ha ofert una conferència sota el títol "Un canvi d’època: Els reptes del nostre benestar"

També s’ha parlat sobre l’evolució econòmica del sector sanitari privat a Catalunya, els models sanitaris europeus enfront la crisi econòmica, i hi ha hagut una taula rodona amb el títol ‘és possible el pacte sanitari?’

Lleida, 20 de febrer de 2012

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat