Reñé presideix la cloenda de les jornades tècniques de la XXV Setmana Agrària de Bellpuig

ORIbellpuig_016_editora_2_5083_0_1

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha presidit aquest dijous l’acte de cloenda de les jornades tècniques de la XXV Setmana Agrària de Bellpuig que s’han celebrat a la sala d’actes de la Llotja de Bellpuig.

En la seva intervenció, el president de la Diputació de Lleida ha destacat la constància i consolidació d’aquestes jornades tècniques que ja porten 25 edicions i que serveixen per anar avançant i superant obstacles, com ha dit.

Reñé ha indicat que el sector agrari no ha escapat de la situació de crisi generalitzada, raó per la qual un dels temes centrals de les jornades ha estat la situació econòmica del sector i la incertesa per la reforma de la Política Agrària Comunitària.

No obstant això, el president de la Diputació de Lleida ha afegit que, malgrat totes aquestes incerteses, les comarques lleidatanes continuen sent el rebost de Catalunya. Per aquest motiu, ha afirmat que Lleida necessita moure mercaderies per adquirir més valor afegit i aportar més riquesa al territori.

En el seu parlament, Reñé també ha destacat la importància de les comunicacions per a la industrialització i comercialització dels productes agraris. En aquest sentit, que l’alta capacitat ferroviària han de jugar un paper determinant per als sectors agroalimentari, industrial, exportador i turístic de les comarques lleidatanes i ha destacat la importància del corredor mediterrani.

El president de la Diputació de Lleida també s’ha referit a la Política Agrària Comunitària i ha indicat que s’ha d’exigir a la Comissió Europea que a la reforma de la PAC i ha indicat que Catalunya ha de buscar la seva pròpia veu a Europa per tenir capacitat d’influència.

Les jornades, organitzades pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya amb la col•laboració de l’Ajuntament de Bellpuig, la Llotja i la Cooperativa del Camp de Bellpuig i Comarca, s’han celebrat del 24 al 26 de gener i s’han centrat en l’àmbit econòmic.

Bellpuig, 26 gener de 2012
 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat