Reñé: “Posem a disposició dels sectors econòmics el gran potencial logístic de les Terres de Lleida”

Reñe_SIL_001_sli

 

 

Al Saló Internacional de la Logística y de la Manutenció (SIL), on la Diputació hi participa per primera vegada amb un estand propi, com una acció més del grup de treball Lleida Logística-Corredor del Mediterrani

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha afirmat que des de la corporació volen donar a conèixer i posar a disposició dels sectors econòmics el gran potencial logístic de les comarques de Lleida.

Reñé ha fet aquestes declaracions als mitjans de comunicació en el marc del Saló Internacional de la Logística y de la Manutenció (SIL), on la Diputació hi participa per primera vegada amb un estand propi.

El SIL es la trobada logística més important del sud d’Europa i la Diputació de Lleida ha volgut ser present coincidint amb la creació del grup de treball Lleida Logística-Corredor del Mediterrani per posicionar-nos geoestratègicament amb una oferta d’espai logístic a l’entorn dels ports catalans de Tarragona i Barcelona i amb la previsió de la construcció del Corredor Mediterrani, que esperem que sigui una realitat ben aviat, ha indicat Reñé.

“Volem donar a conèixer el gran potencial logístic de les Terres de Lleida i el posem a disposició dels empresaris, ja que tenim una gran disponibilitat de sòl a preus adequats i una excel·lent situació geogràfica. En aquest sentit, el centre logístic de Lleida pot ser tan atractiu com l’espai logístic de Saragossa”, ha afegit el president de la Diputació de Lleida.

Reñé ha visitat l’estand de la corporació lleidatana i ha assistit a l’acte inaugural del saló, que ha estat presidit pel secretari d’Estat d’Infraestructures, Transport i Habitatge del Ministeri de Foment, Julio Gómez-Pomar, i a on s’ha posat de manifest la necessitat de crear més espais logístics. Durant la seva visita també ha saludat els presidents dels ports de Barcelona i Tarragona, Sixte Cambra i Josep Andreu i Figueres, i al president del Comitè de Yiwu en la Conferència Consultiva Política del Poble Xinès Yimghao Song.

La ciutat xinesa de Yiwu, considerada com el centre de producció i distribució de béns més gran del món, és la ciutat convidada del SIL 2016. Situada a 300 quilòmetres de Xangai, Yiwu va registrar l’any 2014 un volum d’importacions i exportacions que va arribar als 21.200 milions d’euros.

La presència de la Diputació de Lleida al Saló Internacional de la Logística y de la Manutenció (SIL) forma part del conjunt d’accions que la corporació ha programat en el marc del grup de treball Lleida Logística-Corredor del Mediterrani.

Una iniciativa impulsada per la institució i integrada per una trentena de representants del sector empresarial i institucional amb el suport de Ferrmed que sumen esforços per exigir l’execució definitiva del Corredor Mediterrani i potenciar l’àrea de Lleida com a gran centre logístic de distribució de productes agroalimentaris i mercaderies en el context del comerç internacional.

Alguns d’aquests representants també han visitat el saló, com el president de la Cambra de Comerç de Lleida, Joan Simó, o el president de Ferrmed, Joan Amorós.

En aquest sentit, Amorós ha indica que Ferrmed ha estat “una gran defensora de Lleida com a plataforma logística perquè entenem que pot ser perfectament un punt de trobada entre els fluxos dels ports de Barcelona i Tarragona i també de la Vall de l’Ebre, a més de disposar d’una important producció fructícola que necessita canalitzar-se adequadament cap a la resta d’Europa”.

Per la seva part, el president de la Cambra de Comerç de Lleida, Joan Simó, ha afegit que “Lleida és el rebost de Catalunya i és necessari que tingui bones infraestructures. Per això demanem la connexió amb el Port de Tarragona i l’Eix Mediterrani, que és molt important per donar sortida al sector agroalimentari, així com una bona comunicació també amb el nord de França”.

SIL, un gran esdeveniment logístic mundial

El SIL se celebra del 7 al 9 de juny al recinte firal de Montjuic-Plaça Espanya de Fira de Barcelona i arriba a la 18a edició amb més de 600 empreses participants, de les quals més del 45% seran internacionals i procedents de 35 països diferents.

A més de la superfície expositiva, en el marc del certamen se celebrarà el 19è Congrés Internacional SIL Barcelona sota el títol “Tendències que marcaran la Supply Chain. La Transformació Digital” i que aquest 2016 preveu superar els 3.600 assistents de l’any passat.

També se celebrarà el 14è Fòrum Mediterrani de Logística i Transport, la 9a Cimera Mediterrània de Ports i la 5a Cimera Llatinoamericana de Logística i Transport, que s’inclou dins del XXXIII Congrés d’Agents de Càrrega i Operadors Logístics d’Amèrica Llatina i el Carib, ALACAT.

 

Barcelona, 7 de juny de 2016

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat