Reñé posa Tiurana com a exemple de la voluntat de pertinença a una comunitat

ORIrene_a_la_festa_major_de_tiurana_02_editora_2_6060_0_1

ORIrene_a_tiurana_04_editora_2_6060_0

El president de la Diputació, Joan Reñé, ha participat aquest diumenge als actes de la Festa Major de Tiurana, a la Noguera, on ha destacat la voluntat dels veïns de Tiurana de pertinença a una comunitat i la voluntat d’un poble de ser.

Tiurana va desaparèixer sota l’aigua l’any 1999 quan es va construir l’embassament de Rialb. El seus habitants però, van reconstruir el poble en un indret proper, al voltant de l’Ermita de la Mare de Déu de Solés, on avui s’ha celebrat la missa de Festa Major.

Reñé ha dit aquestes paraules durant els actes de la Festa Major, una ocasió en que “els veïns aprofiten per retrobar-se”, ha destacat. I és que alguns dels habitants de Tiurana es van desplaçar a altres municipis.

El president de la Diputació s’ha referit també a algunes propostes de supressió o fusió de municipis: “El govern de l’Estat entra en derives que no entenem massa bé. A la vida no tot es valora ni s’ha de valorar amb criteris d’eficiència econòmica”, ha dit Reñé, i ha afegit que les polítiques de la corporació “surten dels drets, les demandes i la realitat del nostre territori”.

Després, Reñé ha signat el Llibre d’Honor a l’Ajuntament de Tiurana, que es troba en un immoble construït amb algunes de les pedres recuperades del municipi original.

Posteriorment, les autoritats han fet un recorregut pels llocs més emblemàtics del municipi i han assistit a l’actuació dels Castellers de Solsona. La jornada ha acabat amb un dinar de germanor, que s’ha celebrat al Local Social del municipi.

Durant la visita, Reñé ha estat acompanyat per l’alcalde de Tiurana, Àngel Villarte, i membres de la corporació municipal; pel president del Consell Comarcal de la Noguera, Pere Prat; pel vicepresident primer de la Diputació, Miquel Padilla, i pels diputats Antoni Navinés i Josep M. Roigé.

Tiurana, 25 d’agost de 2013

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat