Reñé posa en valor l’esforç de les persones que van fer possible els Canals d’Urgell

Reñe_Canals_urgell_recorregut_infantil_002_SLI

Reñe_Canals_urgell_recorregut_infantil_001_SLI

A la inauguració del nou recorregut explicatiu de l’Espai Cultural dels Canals d’Urgell que s’ha adaptat per fer-ho més entenedor per al públic infantil


El recorregut per l’Espai Cultural dels Canals d’Urgell gira al voltant de tres eixos temporals, l’abans, el durant i el després de la construcció dels Canals d’Urgell, i s’estructura en sis espais escenogràfics diferents.
Amb l’objectiu de fer més entenedora i propera la història dels Canals d’Urgell als nens d’entre 3 i 9 anys, l’espai cultural ha adaptat al seu llenguatge els diferents vídeos explicatius que es projecten al llarg del recorregut.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha participat aquest dimarts a la inauguració d’aquest nou audiovisual, juntament amb l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona; del president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Josep M. Huguet; del president de la Comunitat de Regants dels Canals d’Urgell, Ramon Carné, i de la directora de l’Espai Cultural Canals d’Urgell; Maribel Pedrol.

En declaracions als mitjans de comunicació, Reñé ha explicat que aquest espai va néixer al seu moment “amb la voluntat de fer un reconeixement col•lectiu als nostres avantpassats que amb el seus valors, sacrifici i treball van fer possible la construcció dels Canals d’Urgell, creant una zona, avui dia admirada, reconeguda i envejada per molts llocs”.

No obstant això, el president de la Diputació de Lleida ha afegit que els temps avancen i “és convenient adaptar-se a les noves tecnologies i realitats” i ha felicitat l’Espai Cultural per fer aquesta adaptació amb explicacions més senzilles i directes que arriben als infants per tal que coneguin aquesta realitat vinculada al canal d’Urgell.

També ha destacat la vessant turística d’aquest projecte que, a més de la part més material, transmet sentiments i una forma de ser i de viure.
Tant el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Josep M. Huguet, com el president de la Comunitat de Regants dels Canals d’Urgell, Ramon Carné, han coincidit en que és important que els nens de les escoles coneguin quin és el procés que segueix l’aigua abans de sortir per l’aixeta de casa seva.

Amb l’objectiu de fer més entenedor al públic infantil el que va suposar la construcció dels Canals d’Urgell, els audiovisuals narren en forma de conte la història d’una gota d’aigua que es diu Gaia (procedent de Gea, deessa de la Terra) que quan cau a la plana de l’Urgell vol convertir aquella terra eixuta en una terra d’aigua, segons ha explicat la directora de l’Espai Cultural Canals d’Urgell, Maribel Pedrol.

El pressupost total del projecte de remodelació ha estat d’uns 97.000 euros, dels quals el 80% ha estat aportat pel Consorci Leader.
L’Espai Cultural dels Canals d’Urgell rep entre 8.000 i 10.000 visitants anuals, dels quals 4.000 són estudiants i uns 2.000 tenen entre 3 i 9 anys.

Mollerussa, 20 d’octubre de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat