Reñé planteja la instal·lació de generadors de iodur de plata davant de les contínues pedregades

ORIjoan_rene_orivisita_pedregades_001_editora_2_5957_0_editora_2_5957_0_1

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, considera que “cal plantejar-se novament la instal·lació de generadors de iodur de plata” després de les reiterades pedregades que estan provocant pèrdues quantioses a la pagesia.

Joan Reñé visita Castellnou

En declaracions als mitjans de comunicació, el president de la Diputació de Lleida ha recordat que en altres indrets com l’Aragó, Calatayud i sud de França s’utilitza aquest sistema. A Catalunya es van deixar de fer les campanyes amb generadors de iodur de plata l’any 2005.

Reñé ha fet aquestes declaracions a Castellnou de Seana, on s’ha desplaçat per visitar, juntament amb el director general d’Agricultura, Miquel Molins, i el delegat territorial del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, els danys provocats per la pedra. Acompanyat per alcaldes, Reñé ha qualificat els danys “d’excepcionals” i s’ha solidaritzat amb la desmoralització que viuen els pagesos afectats, alguns d’ells per segon any consecutiu.

L’any passat, a principis de juliol es va produir també una forta tempesta de pedra que va descarregar a les comarques del pla, especialment al Pla d’Urgell i el Segrià, fent malbé la collita de fruiters i panís.

Castellnou de Seana, 18 de juny de 2013

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat