Reñé participa a la presentació de les sis noves peces d’alt valor patrimonial que s’exposen per primera vegada al Museu de Lleida

Reñe_Vila_Museu_de_lleida_002_SLI

Reñé, a la presentació de les sis noves peces d’alt valor patrimonial que s’exposen per primera vegada al Museu de Lleida

Reñe_Vila_Museu_de_lleida_001_SLI

Reñé, a la presentació de les sis noves peces d’alt valor patrimonial que s’exposen per primera vegada al Museu de Lleida

El conjunt de peces està format per cinc taules gòtiques de Pere Garcia de Benavarri i un calvari d’època romànica i la presentació ha estat presidida pel conseller de Cultura, Santi Vila

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha participat a la reunió del Plenari del Museu de Lleida i a la posterior presentació de les cinc taules gòtiques de Pere Garcia de Benabarri i d’un calvari d’època romànica procedents de l’antiga Diòcesi de Lleida que s’han dipositat aquest divendres al Museu de Lleida: diocesà i comarcal.

Les peces han estat conservades al Museu Nacional d’Art de Catalunya i el conseller de Cultura, Santi Vila, ha presidit l’acte presentació d’aquestes peces d’alt valor patrimonial, que s’ha celebrat just després de la reunió del Plenari del Museu de Lleida.

En declaracions als mitjans de comunicació, Vila ha destacat que son peces de gran vàlua i que la seva cessió respon a la voluntat de les institucions, entre elles la Diputació de Lleida, de tirar endavant una estratègia per situar el Museu de Lleida com un museu d’interès nacional.

Les cinc taules, que s’exposen a partir d’aquest divendres al públic, formaven part del retaule major de l’antiga església de Sant Joan de Lleida i mostren escenes de la vida de Sant Joan Baptista. El conjunt va ser executat entre els anys 1473 i 1482 per Pere Garcia de Benavarri, un dels principals pintors del gòtic a les terres de Lleida i la Franja.

L’altra peça del conjunt és el Calvari dit de Tragó de Noguera datat entre el darrer quart del segle XII i el primer quart del segle XIII de metre i mig d’alçada fet en fusta policromada i talles aplicades.

En el transcurs de la reunió del Plenari del Museu de Lleida, els seus membres han acordat com a principal punt que aquest 2017 es crearà un nou pla estratègic d’impuls per adequar i posar al dia els objectius i el posicionament local i nacional del museu. També han aprovat el pressupost per aquest exercici, que destinarà una quantitat lleugerament major a l’organització d’activitats. Els membres del plenari preveuen que aquest any es liquidarà per complert el dèficit heretat.

Lleida, 3 de març de 2017

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat