Reñé participa en l’acte de lliurament dels XVII Premis ASPID

Premis Aspid

En una celebració que ha reunit a la Seu Vella els màxims representants institucionals, coincidint amb el 20è aniversari de l’associació

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha participat aquest dijous en l’acte de lliurament dels XVII Premis ASPID. L’acte, que s’ha celebrat a la Seu Vella de Lleida, ha estat presidit pel president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, i també ha comptat amb la participació de l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, i del rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández, entre altres.

Reñé ha estat l’encarregat de lliurar a Empar Rovira el Premi a la Comunicació, convocat “en reconeixement als mitjans, entitats o persones que, en l’exercici de la seva tasca divulgativa i informadora, o a través del seu exemple, aborden d’una manera clara, decidida i des de la vessant més normalitzadora, la defensa de les persones amb discapacitat i la visibilitat del col·lectiu”. Les altres tres modalitats de premi han recaigut en FEKOOR [Federació coordinadora de persones amb discapacitat física i/o orgànica de Bizkaia] (Premi a la Innovació); el Grup Pastificcio (Premi a l’Empresa), i Antonio Guillén, president de la Federació ECOM (Premi a la Solidaritat).

En la seva intervenció, Reñé ha felicitat els responsables d’ASPID pels seus vint anys de trajectòria i per ser “un referent en integració i igualtat”, així com “un exemple de lluita pels drets de les persones”. Reñé també ha assegurat que “l’acció social, sobretot en episodis de recessió, representa clarament una aposta de futur”.

La Diputació de Lleida ha col·laborat estretament amb l’Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida (ASPID) des dels seus orígens  en activitats tan diverses com l’organització de jornades tècniques o taules rodones, en cursos de formació o en publicacions específiques, entre altres. En la mateixa línia, cal destacar que el pressupost de la corporació contempla prop de sis milions d’euros en accions de caire social i solidari i que unes 1.200 associacions i entitats de tot el territori reben actualment el suport institucional de la Diputació de Lleida.

 

Lleida, 25 de setembre de 2014

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat