El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha assistit aquest divendres a la presentació de la Mona de Pasqua per celíacs en la que els forners han mostrat tot el procés que se segueix per elaborar el bescuit sense gluten.
El Gremi de Forners de les Terres de Lleida s’ha sensibilitzat amb el col·lectiu de celíacs, que són persones que tenen intolerància al gluten, un producte que hi és present en gairebé tot tipus de farines que utilitzen els forners per elaborar els seus productes, entre ells la tradicional mona de pasqua.
Per aquest motiu, han engegat aquesta iniciativa, única a l’Estat espanyol, que consisteix a elaborar tots els bescuits sense gluten des d’un únic obrador situat a l’Escola del Gremi de Forners.
A la presentació també hi ha participat el president del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, Manel Llaràs, i la representant de l’Associació de Celíacs de Catalunya a Lleida, Loli Felipe.
Lleida, 22 de març de 2013
Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat