Reñé mostra la seva preocupació per l’ajornament de l’autovia entre Lleida i Tarragona a la Fira de Sant Miquel

ORIrene_parlament_inaugural_fira_sant_miquel_editora_2_5517_0_1

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha manifestat aquest dijous la seva preocupació per l’ajornament de les obres de construcció de l’autovia entre Lleida i Tarragona, com es desprèn del nou pla d’infraestructures, transport i habitatge que el Ministeri de Foment va entregar aquest dimecres als diputats que formen part de la comissió de Foment del Congrés dels Diputats. Reñé ha explicat que “aquesta via és imprescindible com a única sortida natural del nostre teixit productiu al mar” i en canvi, “tornaria a ser un projecte totalment prescindible pel ministeri de Foment, com ho seria també la construcció de l’autovia entre Lleida i l’Aran i al seva connexió amb França”, ha explicat Reñé en la seva intervenció durant la inauguració de la 58a Fira Agrària de Sant Miquel i la 27a edició d’Eurofruit, que ha estat presidida pel conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí.

En aquest sentit, Reñé ha defensat l’obertura de Catalunya a Europa: “Necessitem tenir una interlocució directa amb Europa de la mateixa manera que necessitem estructures per ser competitius en allò que sabem fer tan bé que és produir en quantitat, i sobretot, en qualitat”, ha dit.

“En uns moments de possibilitats emergents, és quan Lleida necessita més que mai moure mercaderies a l’exterior amb més celeritat, volum i eficàcia per adquirir valor afegit i incrementar el nivell competitiu el territori”, ha explicat Reñé durant la seva intervenció.

Les autoritats presents a la inauguració de la Fira de Sant Miquel també s’han sumat a la demanda del president en referència al projecte d’autovia entre Lleida i Tarragona.

Per altra banda, Reñé ha explicat que “ens cal una PAC més propera i adaptada a la nostra realitat, diferent a la de l’Estat Espanyol”. “és convenient i imprescindible que Catalunya pugui tenir veu i vot als estaments comunitaris on es discuteixen les regles del joc de la nova política agrària i on es parla del nostre futur”, ha afegit.

La Diputació de Lleida és membre del Patronat d ela Fira de Sant Miquel on hi és present a través d’un estand institucional i del Saló Produqte.

Lleida, 27 de setembre de 2012
 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat