Reñé a Mas en relació amb la convocatòria de la consulta: “Estem a la vostra disposició”

Fruita de Lleida Challenge

El president de la Diputació de Lleida recorda que prop de 200 ajuntaments han aprovat acords a favor del 9N

També ha advocat per un Estat propi per defensar l’agricultura catalana

 El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha manifestat avui al President de la Generalitat, Artur Mas, el suport del món local de Lleida amb la Llei de consultes i la convocatòria del 9N.

“A hores d’ara, prop de 200 ajuntaments de les terres de Lleida  ja han pres acords municipals per donar suport  a la Llei de consultes i a la convocatòria del 9N. Per tant, la gent i el món local de Lleida estem a la vostra disposició, a la del Parlament i a la del país”, ha dit Reñé als parlaments d’inauguració de la Fira de Sant Miquel de Lleida.

Reñé també ha advocat perquè Catalunya tingui un Estat propi per poder defensar l’agricultura catalana. “Ens hem de replantejar amb més insistència que mai la relació amb un estat que, en política agrària, té prioritats i interessos totalment allunyats de la realitat catalana”, ha afegit després de comentar les negociacions que s’han dut a terme amb la Unió Europea a conseqüència del boicot rus a les importacions de fruita.

El president de la Diputació de Lleida ha iniciat el seu parlament fent referència a la trajectòria de la Fira de Sant Miquel de Lleida, que enguany compleix 60 anys. També s’ha referit a la transformació que ha comportat el regadiu a la plana de Lleida, als danys provocats per pedregades en la campanya actual i a les potencialitats d’un sector que té en les terres de Lleida “el rebost de Catalunya”.

 

 

Lleida, 26 de setembre de 2014

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat