Reñé manifesta el seu suport a Mas, Ortega i Rigau per la imputació pel 9-N

Reñe_ple_setembre_003_SLI

Després del ple de la Diputació de Lleida corresponent al mes de setembre

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha manifestat el seu més absolut suport al president de la Generalitat en funcions, Artur Mas; l’exvicepresidenta Joana Ortega i la consellera Irene Rigau, després de l’anunci del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) d’imputar-los per la consulta del 9-N.

Reñé ha fet aquestes declaracions als mitjans de comunicació al final del ple de la Diputació de Lleida d’aquest mes de setembre.

El president de la corporació lleidatana ha afirmat que la imputació suposa “judicialitzar” el compliment del que són les obligacions del president de la Generalitat, “ja que ell no hi va arribar sol fins aquí, sinó pel mandat del Parlament i per la demanda dels acords de més de 850 municipis de Catalunya, que reclamàvem la consulta el 9-N”.

La Diputació de Lleida va aprovar al Ple del mes setembre de 2014 una moció de suport a la consulta al igual que la pràctica majoria d’ajuntaments de Catalunya.

Reñé ha afegit que la fórmula amb la que s’ha fet aquesta imputació “ens dóna a pensar en els importants dèficits democràtics que tenim a causa d’una instrucció política en entorns judicials que porta a situacions com aquesta”. “Aquesta és una taca al nostre profund sentit democràtic”, ha puntualitzat.

Lleida, 30 de setembre de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat