Reñé manifesta el condol de la Diputació als familiars de les víctimes d’Agramunt

Reñe_residenci_Agramunt_002_SLI

Reñé manifesta el condol de la Diputació als familiars de les víctimes d’Agramunt

Reñe_inundacio_Preixens_002_SLI

El president de la Diputació de Lleida visita Preixens, un dels municipis afectats per les inundacions

Reñe_inundacio_carretera_Barbens_001_SLI

La carretera de Barbens a Tornabous també ha patit les inundacions

El president també visita zones i carreteres locals afectades pels aiguats. Tres carreteres tallades i una desena d’afectades per fang, inundacions i despreniments al llarg del dia

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha lamentat aquest dimarts la mort de quatre àvies que han perdut la vida aquesta matinada pel desbordament del riu Sió a Agramunt i que ha inundat la residència de gent gran on s’hi trobaven.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, s’ha desplaçat fins a Agramunt a primera hora del matí per donar el seu condol als familiars de les víctimes i oferir el seu suport a l’alcalde del municipi, Bernat Solé. “Volem estar al costat dels familiars i ajudar en tot allò que es pugui en aquests moments difícils”, ha assegurat Reñé.

Al lloc dels fets també s’hi han desplaçat el conseller d’Interior, Jordi Jané, i la vicepresidenta Neus Munté. La inundació s’ha produït per l’arribada d’aigües amunt del riu Sió, ja que a Agramunt les pluges no han estat intenses. En un primer moment hi havia nou persones atrapades per la inundació i els Bombers de la Generalitat han pogut rescatar amb vida cinc d’elles.

Carreteres afectades

Posteriorment, el president de la Diputació de Lleida ha visitat diferents punts de la plana de Lleida que també han resultat afectats per les pluges que han caigut a les capçaleres dels rius Sió, Ondara i Corb. Reñé ha explicat que aquestes afectacions han provocat el tall de carreteres de la corporació lleidatana, com és el cas de la LV-3341 de Barbens a Tornabous o l’N-141f, entre Cervera i Sant Ramon.

“Els serveis tècnics de la corporació treballen des de primera hora del matí per minimitzar els efectes que l’aiguat ha provocat a les carreteres”, ha indicat Reñé.

Una de les vies més afectades ha estat la LV-1003 de Les Oluges a Sant Guim de Freixenet, que està tallada al transit perquè l’aigua s’ha emportat part de la calçada. Des de la Diputació hi treballen amb la previsió d’obrir-la al trànsit parcialment aquest vespre.

Altres carreteres de la plana s’han vist afectades per desbordaments de rieres i passos de llera, però no ha estat necessari tallar el trànsit de vehicles i els serveis de la corporació hi han treballat per netejar la via de fang.

Igualment, poblacions per on discorre el riu Sió també han patit incidències que han afectat equipaments urbans, com en el cas de Preixens, on la rovinada del riu ha inundat els baixos del menjador escolar i el local del jovent.

Davant d’aquesta situació, Reñé ha assenyalat que ara cal “valorar els danys i estar pendent i demanar a l’Estat una línia d’ajuts per fer front a l’afectació que les pluges han causat als equipaments municipals”.

Pel que fa als conreus, el president de la Diputació confia que l’aigua baixi ràpidament i que l’afectació no sigui molt greu.

Agramunt, 3 de novembre de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat