Reñé: “l’avantprojecte de llei de l’Educació és un fil conductor per una estratègia recentralitzadora”

[RoyalSlider Error] No post attachments found.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, s’ha referit a la nova llei d’educació que vol impulsar l’Estat Central, assegurant que “aquestes propostes vénen de l’Espanya més profunda”. “Ens coneixen molt poc o és que certament, això és un fil conductor per una estratègia recentralitzadora contra els interessos de la nostra identitat, de la nostra manera de ser, de la nostra cultura i de la nostra llengua”.

Reñé ha fet aquestes declaracions en el marc de la inauguració del Museu d’Arquitectura i Urbanisme Josep Mas Dordal d’Almacelles, que ha presidit aquest dissabte i que, en part, ha finançat la Diputació amb una aportació total de 308.910 euros.

El president de la Diputació a més, s’ha referit a les propostes del Govern Central com a “agressions a la nostra essència” i ha posat la denominació LAPAO com a exemple, de la qual ha assegurat que és un impediment per a la convivència entre els ciutadans de la Franja i les comarques de Lleida. “Hem de reivindicar la convivència. Quan parlem volem comunicar i conviure, amb les diferències legítimes de cadascú, que alhora enriqueixen les nostres comunitats”.

Durant el parlament inaugural, Reñé també ha destacat l’empenta del municipi d’Almacelles i del seu ajuntament, que han fet possible la construcció del museu, i ha destacat la figura de Mas Dordal en el món de l’arquitectura “fins al punt que la història d’aquesta ciència a casa nostra no es podria escriure sense la seva brillant aportació”.

La visita al municipi ha començat a l’Ajuntament d’Almacelles pel seu alcalde, Josep R. Ibarz; el rector de la UdL, Roberto Fernández, i el president del Consell Comarcal del Segrià, Pau Cabré. Després de signar el llibre d’honor del municipi, les autoritats s’han desplaçat al nou museu, on ha tingut lloc la descoberta de la placa inaugural.

Després de l’acte inaugural, s’ha celebrat un petit concert càrrec del Quartet de Corda de l’Orquestra Julià Carbonell de les Terres de Lleida i s’ha fet una visita per les diferents sales del museu.

Almacelles, 18 de maig de 2013

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat