Reñé: “La Cantata 1714-2014 és un homenatge al passat, però mirant al futur d’un poble que vol viure en llibertat”

Cantata 1714-2014. 300 anys vencent

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, assegura que els cors i corals han tingut i tenen una importància excepcional en la transformació social, cultural i política de la societat catalana

La ‘Cantata 1714-2014. 300 anys vencent’, de Josep Rosinach, arriba a Lleida amb més de 300 cantaires, 3 solistes, 5 rapsodes i 50 músics de l’orquestra simfònica Jove Orquestra de Ponent

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha assistit aquest dissabte al concert de la ‘Cantata 1714-2014. 300 anys vencent’, de Josep Rosinach, en el que han participat 12 corals de les comarques lleidatanes i del Camp de Tarragona, amb més de 300 cantaires, 3 solistes, 5 rapsodes i 50 músics de l’orquestra simfònica Jove Orquestra de Ponent.

Reñé ha iniciat la seva intervenció agraint a les 12 corals la seva implicació en aquest concert, així com el gran treball realitzat per l’autor de la cantata, Josep Rosinach.

El president de la Diputació de Lleida ha destacat l’esperit reivindicatiu d’aquest gran concert que “és un homenatge al nostre passat, però sense retrets, i mirant al futur d’un poble que vol viure en llibertat”.

El concert ha aplegat més de 400 persones i nombroses autoritats, entre les quals la vicepresidenta del Govern de la Generalitat de Catalunya, Joana Ortega, i la diputada Josefina Bernades. Abans d’iniciar el concert, Reñé ha saludat personalment l’autor de la Cantata Josep Rosinach.

El president de la Diputació de Lleida ha indicat que Catalunya viu “un període excepcional i emocionant de la seva història que coincideix amb moltes celebracions com ho és el Tricentenari de la Guerra de Successió i el centenari de la Mancomunitat. També ha destacat l’important paper que van tenir els cors i corals en la transformació social, cultural i política de la societat catalana.

Lleida, 25 d’octubre de 2014

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat