Reñé: “La bona gestió econòmica permetrà un pla extraordinari d’inversions als ajuntaments”

Reñe_trobada_periodistes_001_SLI

Reñe_trobada_periodistes_003_SLI

El president de la Diputació de Lleida ha explicat les prioritats i les línies bàsiques del pressupost per al 2016, en la tradicional trobada nadalenca amb la premsa

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha explicat les principals línies d’acció que es desenvoluparan durant el 2016 en el transcurs del tradicional esmorzar de Nadal que cada any s’ofereix als mitjans de comunicació de les comarques de Lleida.

En la seva intervenció, Reñé ha repassat les línies bàsiques del pressupost de 2016 i ha assenyalat que “la bona gestió econòmica desenvolupada per la corporació lleidatana permetrà un pla extraordinari d’inversions als ajuntaments”.

La rebaixa de 36 M€ de deute els darrers quatre anys, suposa una millora històrica que permetrà que l’equip de govern pugui plantejar la recerca de nous recursos per facilitar línies extraordinàries de suport als ajuntaments que poden compensar el finançament del PUOSC.

En resposta als mitjans de comunicació, Reñé ha explicat que “després de 8 anys, si el PUOSC no es pot programar, la Diputació es planteja donar suport als ens locals perquè puguin desenvolupar les obres previstes” i ha avançat que, tot i que encara és aviat, la quantitat podria estar a l’entorn dels 20 M€”.

També ha indicat que algunes partides es veuran incrementades gràcies als romanents, com la de Vies i Obres (que té una aportació de només 1 M€), el Pla d’Aigües (que també està dotat amb 1 M€) i el Pla de Camins municipals. La previsió, tot i no estar tancada tampoc, podria ser d’uns 10 M€, ha afegit Reñé.

El pressupost per al 2016 ascendeix a 103.661.349 €, dels quals 40 M€ són transferències directes o inversions al món local.

Reñé ha explicat que els comptes per al 2016 tenen com a prioritats el suport als ajuntaments i als consells comarcals; una important rebaixa de l’endeutament i una notable inversió en l’àrea de noves tecnologies per modernitzar la institució en termes d’administració electrònica i transparència. Igualment es mantenen les ajudes per garantir serveis com les llars infantils municipals o les inversions i la gestió en salut pública i xarxa hospitalària.

Lleida, 16 de desembre de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat