Reñé, a la jornada de debat GovernsLocals.cat celebrada al Monestir de les Avellanes

Reñe_debat_Govern_Locals_003_SLI

Reñé, a la jornada de debat GovernsLocals.cat celebrada al Monestir de les Avellanes

La sessió ha reunit alcaldes, presidents d’entitats municipals descentralitzades i presidents de consells comarcals de la demarcació de Lleida

El Govern impulsa arreu de Catalunya aquest procés de debat amb l’objectiu de dibuixar les bases de la legislació de la futura Administració local catalana

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha assistit a la setena i darrera jornada de debat GovernsLocals.cat, que organitza el Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge arreu del territori amb l’objectiu de definir les futures lleis de règim local de Catalunya.

La jornada, que s’ha celebrat al Monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes a Os de Balaguer (Noguera), ha estat presidida per la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs.

La sessió ha reunit alcaldes, presidents d’entitats municipals descentralitzades i presidents de consells comarcals de la demarcació de Lleida amb l’objectiu de dibuixar les bases de la legislació de la futura Administració local catalana.

El Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge ha organitzat aquestes sessions territorials arreu del país durant el mesos de gener i febrer per tal de fomentar la màxima participació del món local, escoltar i recollir les seves propostes en qüestions com l’ordenació territorial, l’organització dels governs locals o les finances locals.

Les sessions territorials s’inicien amb una breu presentació del procés de debat GovernsLocals.cat, així com de les sis ponències per part dels seus respectius coordinadors. Després, els alcaldes es divideixen en tres grups de treball per abordar amb més profunditat un debat sobre els sis àmbits de Governslocals.cat: ordenació territorial i serveis a les persones, organització dels governs locals, relacions intergovernamentals, nova governança, innovant en la gestió pública local i finances locals.

Per acabar, un cop finalitzats els grups de treball, es reprèn el plenari, on es presenten les conclusions de cada grup.

 

Os de Balaguer, 2 de febrer de 2017

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat