Reñé inaugurarà la 8a Fira de l’Estany d’Ivars d’Urgell

Fira_estany_Ivars_2016_SLI

La inauguració comptarà també amb el periodista Carles Porta, director de la pel·lícula “Segon origen”, on l’estany és un dels escenaris principals del filM

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, inaugurarà el pròxim dissabte 2 d’abril la 8a edició de la Fira de l’Estany d’Ivars d’Urgell, que se celebrarà durant tot el cap de setmana a l’entorn del pavelló municipal.

En aquesta edició la fira ha duplicat el nombre d’expositors, passant dels 64 de l’any 2015 als 120 d’enguany. Això ha obligat els organitzadors a ampliar l’espai i les diferents parades se situaran a l’interior del pavelló municipal i també a l’exterior, guanyant 1.200 metres quadrats més d’espai.

La inauguració serà a les 13.00 hores i comptarà amb la participació de l’alcaldessa d’Ivars d’Urgell, Montserrat Coma, i de Carles Porta, director de la pel·lícula “Segon origen”, on l’Estany d’Ivars i Vila-sana és un dels escenaris principals del film.

En aquest sentit, l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI), ha cedit l’exposició fotogràfica “Segon origen. Making-of. Paisatges de les terres de Lleida”, formada per una quarantena d’imatges que fan un recorregut pels escenaris cinematogràfics d’aquest film basat en el llibre “Mecanoscrit del Segon Origen”, de Manuel de Pedrolo.

La 8a edició de la Fira de l’Estany d’Ivars d’Urgell està dedicada a l’ornitologia, la gastronomia, el turisme i el comerç local i inclou nombroses activitats vinculades a l’estany i el seu territori. Durant tot el cap de setmana els visitants podran gaudir de passejades amb rucs i a cavall, demostració de gossos d’agility o passejades amb barca.

La gastronomia també tindrà un paper important durant tot el cap de setmana, amb tastos de vins i demostracions culinàries. En el marc de la 5a Mostra de cuina de l’Estany els visitants podran degustar diferents plats elaborats pels cuiners dels restaurants de la zona amb productes de proximitat i amb la vedella com a producte principal.

El nou centre d’informació de l’estany, Cal Sinén, també farà jornades de portes obertes amb projeccions d’imatges de l’antic estany dessecat a l’any 1951 i de la seva recuperació posterior.

Lleida, 2 d’abril de 2016

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat