Reñé inaugura a Tremp la passarel·la per a vianants del riu Noguera Pallaresa

Passarela Tremp

Passarela Tremp

Durant l’acte s’ha descobert una placa en memòria de qui fou president de l’EMD de Vilamitjana i un dels principals impulsors del projecte, Josep Miret.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha inaugurat aquest matí a la zona dels Arenys de Vilamitjana, al municipi de Tremp, la passarel·la per a vianants del riu Noguera Pallaresa, que uneix la capital del Pallars Jussà i el nucli agregat de Vilamitjana

 La Diputació de Lleida ha col·laborat juntament amb l’Obra Social La Caixa, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Tremp en la construcció de la passarel·la, que connecta els camins i senders de la zona dels Arenys de Vilamitjana i del pla de Palau. L’obra ha tingut un cost proper als 200.000 euros.

Durant la visita, Reñé ha visitat l’Ajuntament de Tremp, on ha estat rebut per l’alcalde del municipi, Víctor Orrit. Després, s’han desplaçat fins a la zona dels Arenys on s’ha inaugurat la passarel•la i on s’ha descobert una placa en memòria de Josep Miret i Fusté (1956-2014), qui fou president de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Vilamitjana de 2003 a 2014.

Reñé ha destacat que és una obra singular, totalment de fusta i de més de 50 metres de llarg, i que es tracta d’una infraestructura agraïda, “ja que demostra com s’han de fer les coses en aquests moments complicats, és a dir, amb la col·laboració de totes les institucions”. A més, Reñé ha posat en valor el component sentimental de la inauguració, ja que en Josep Miret va fer “un esforç per a que el pont fos una realitat, i avui ho hem reconegut”.

Aquesta construcció permet ampliar la xarxa de rutes a peu i en bicicleta d’aquesta part de la comarca afavorint l’ús lúdic que té per als veïns i visitants. A més, es converteix en el quart nexe d’unió de les dos bandes del Pallars Jussà separades pel riu. Fins ara, la Noguera Pallaresa només es podia creuar per La Pobla de Segur, Tremp o Cellers.

Amb aquest pont, el municipi de Tremp recupera una part del patrimoni natural, paisatgístic i també social i cultural. La nova passarel·la obre una porta a la redescoberta de la natura i molts senders de Tremp i Vilamitjana. També representa la recuperació de l’espai del riu com a zona de lleure per als veïns i veïnes del municipi, de la comarca i dels visitants.

A l’acte també hi han assistit el secretari de Territori i mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font; el director àrea de negoci del Pirineu i la Vall d’Aran de la Caixa, Jordi Nisarre; l’alcalde de Tremp, Víctor Orrit; el president de l’Entitat Municipal Descentralitzada de Vilamitjana, Antoni Montoliu; el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Joan Ubach i l’alcalde de Talarn, Lluís Oliva.

Tremp, 13 de desembre de 2014

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat