Reñé inaugura el nou centre de Neurorehabilitació Integral Miquel Martí i Pol

La Diputació de Lleida ha aportat 380.000 euros a la Fundació Esclerosi Múltiple de Lleida per fer front a les obres d’arranjament i adequació de la nova seu del centre

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha inaugurat aquest dimarts el nou Centre de Neurorehabilitació Integral Miquel Martí i Pol de Lleida, gestionat per la Fundació Esclerosi Múltiple de Lleida. Ubicat al número 10 del passeig Onze de Setembre de Lleida, el Centre de Neurorehabilitació Integral Miquel Martí i Pol ve a substituir l’Hospital de Dia Miquel Martí i Pol, que es trobava a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova.

La corporació ha aportat 380.000 euros a la Fundació per fer front a les obres d’arranjament i adequació de la nova seu del centre, que compta amb l’última tecnologia per tal de realitzar els tractaments neurorehabilitadors de forma eficaç, eficient i còmoda.

La inauguració ha comptat també amb la participació de la vicepresidenta de la Fundació Esclerosi Múltiple a Catalunya, Conxita Tarruella; el gerent de la Regió Sanitària de Lleida i de la Regió Alt Pirineu i Aran, Jordi Cortada; l’alcalde de Lleida, Àngel Ros; i la cantant Lucrecia, que ha volgut desplaçar-se a Lleida per donar suport a una causa en la qual sempre col·labora.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha indicat que el centre és un servei que “ja existia i que es venia donant a l’Arnau de Vilanova”, però que, gràcies a la lluita i a l’esforç de la Fundació, ha estat possible habilitar aquesta planta. Reñé ha destacat l’equipament, dotat “amb una tecnologia altíssima”, i el “nivell de servei domòtic que ofereix, que és el més punter”, com cap altre a Catalunya. El president ha volgut subratllar així mateix que el resultat final de tot plegat és fruit de la suma d’esforços de tot el teixit social de Lleida, que ara en rebrà el retorn en ser el beneficiari de tots els serveis que ofereix el centre, un fet que permetrà als malalts “viure dins la comunitat amb absoluta normalitat, sense discriminacions positives, per tal que siguin un més”. Reñé ha volgut personificar el seu agraïment en la figura de Conxita Tarruella pel seu esforç d’anys.

La vicepresidenta de la Fundació Esclerosi Múltiple a Catalunya, Conxita Tarruella, ha admès que era un dia “de molta alegria i il·lusió per a la Fundació, per als professionals que hi treballen i per a tots els pacients que atenem”. Ha afegit que disposar d’un centre com aquest, “equipat amb les darreres tecnologies i amb totes les comoditats”, era “un somni que, gràcies a la Diputació, ara s’ha fet realitat, perquè sense la Diputació no seríem aquí”. Aquest agraïment a la Diputació ha estat compartit per l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, que en el seu parlament ha destacat el paper de la corporació, personificat en el seu president, Joan Reñé, per tal de tirar endavant aquest somni del qual parlava Conxita Tarruella.

El trasllat representarà una millora en les instal·lacions i en el serveis, dels quals en són beneficiaris uns 330 pacients afectats d’esclerosi múltiple, així com d’altres malalties neurològiques minoritàries discapacitants, fins a una vintena, com ara l’ELA o la malaltia de Huntington. L’ampliació també permetrà atendre més persones en llista d’espera.

L’equipament ocupa 16 empleats fixos i disposa de 508,80 metres quadrats útils, distribuïts en una zona diàfana amb diferents espais. Una d’aquestes zones és la corresponent a l’espai de vida independent on les persones amb discapacitat neurològica poden entrenar activitats de la vida quotidiana amb instruments reals que després poden incorporar a la seva vida diària.

Per últim, el centre compta també amb una àrea de comunicació alternativa per a pacients amb greus problemes de comunicació, com persones amb esclerosi lateral miotròfica, esclerosi múltiple greu o tetraplegies.

Lleida, 7 de febrer de 2017

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat