Reñé inaugura l’onzena Fira Boletus d’Isona

ORIfoto_inauguracio_editora_2_6135_0_1

El president de la Diputació de Lleida Joan Reñé, ha inaugurat aquest diumenge l’onzena edició de la Fira Boletus d’Isona i Conca Dellà (Pallars Jussà), dedicada a fomentar la recol·lecta i el consum d’aquest producte.

Un dels actes centrals de la Fira ha estat el Concurs Boletus, consistent en la recollida i la mostra de bolets, i en el que hi han participat vuit penyes integrades per veïns del poble i de la comarca.

El concurs premia diferents categories, com per exemple, la cistella de bolets comestible més variada o el bolet de major mida, entre altres. Al marge del concurs, la Fira s’amenitza amb una cercavila amb la mascota gegant Boletus, a càrrec de la colla de Diables Lo Peitot de Tremp i amb la participació de les penyes i els alumnes de l’escola Aeso d’Isona. També hi té lloc una mostra gastronòmica de cuina amb bolets. I és amb tot aquest ampli ventall d’activitats populars i tradicionals una mostra de la identitat de la comarca del Pallars Jussà, segons ha explicat en President de la Diputació de Lleida en el seu parlament on ha fet referència a les prop de 130 fires que se celebren a les Terres de Lleida.

Joan Reñé ha visitat l’Ajuntament d’Isona abans d’inaugurar la fira, on ha signat el llibre d’honor. L’acompanyaven l’alcalde de la localitat, Constante Aranda; el president del Consell Comarcal, Joan Ubach; el diputat Xavier Pont; i els regidors de l’Ajuntament d’Isona. L’alcalde ha agraït a Reñé la seva assistència així com el suport que la Diputació de Lleida ofereix als municipis de les Terres de Lleida.

Lleida, 27 d’octubre 2013
 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat