Reñé inaugura les obres de millora del Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç de Mollerussa

Reñe_inauguracio_CDIAP_001_WEB

Reñé inaugura les obres de millora del Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç de Mollerussa

Reñe_inauguracio_CDIAP_001_SLI

]destacat]L’adequació de l’espai augmentarà la qualitat del servei que es dona als infants amb trastorns en el desenvolupament

 La corporació ha aportat més de 134.000 euros per millorar l’espai del CDIAP, que durant l’any 2016 va atendre 232 infants de 0 a 6 anys del Pla d’Urgell[/destacat]

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha inaugurat aquest dijous les obres del Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç de Mollerussa, que atén infants amb trastorns en el desenvolupament o que corren el risc de patir-ne. A l’acte han assistit el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Josep M. Huguet; el gerent del Consell Comarcal, Joan Torrent, i alcaldes dels municipis de la comarca.

El centre, format per un equip de professionals especialitzats en el desenvolupament infantil i en l’atenció precoç dels trastorns de la petita infància, està situat en la segona planta del Consell Comarcal del Pla d’Urgell.

La corporació ha aportat més de 134.000 euros per la renovació i adequació de les instal·lacions del centre, que durant l’any 2016 va atendre 232 infants d’entre 0 i 6 anys, la qual cosa suposa un 9,4% del total de nens que hi havia al Pla d’Urgell (2.454 infants).

El president de la Diputacio de Lleida, Joan Reñé, ha explicat que el servei que ofereix el CDIAP va ser pioner al Pla d’Urgell, on abans ja existia el Programa de 0 a 3 anys que treballava en el mateix sentit que ho fa ara el CDIAP, és a dir, amb la prevenció de trastorns de desenvolupament i l’atenció a les famílies.

Reñé ha afegit que el centre compleix una de les funcions clau dels consells comarcals, com és l’atenció a la ciutadania en l’àmbit dels serveis socials, des de la proximitat, personalitzada i directa, que dona garanties per minimitzar els trastorns que puguin aparèixer.

Finalment, ha agraït l’esforç i l’actitud del Consell Comarcal del Pla d’Urgell i dels professionals del centre, que fan possible que “es pugui gaudir d’un servei excepcional amb una gran qualitat professional i d’espais, que respecten la privacitat dels usuaris”.

Les obres que s’han inaugurat aquest dijous augmentaran la qualitat del servei que es dona, ja que el centre disposa d’un nou espai per a una futura treballadora social, una sala d’espera que permet preservar la privacitat de les famílies usuàries del servei i un espai per guardar el material terapèutic. També s’han millorat les condicions d’il·luminació i ventilació, així com d’aïllament acústic i tèrmic.

El president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Josep M. Huguet, ha agraït el suport de la corporació lleidatana per millorar aquest espai del que “ens sentim molt orgullosos”.

Augment del nombre d’infants atesos al CDIAP

La tasca que desenvolupa el CDIAP és de gran importància, tal i com demostra el creixement del nombre d’infants atesos els darrers 10 anys, que han passat dels 137 del 2006 als 232 de l’any 2016.

Aquest augment no s’ha produït perquè s’hagi incrementat el nombre de casos sinó perquè hi ha una major detecció gràcies a la consolidació de l’equip de professionals del centre i per la major capacitat d’intervenció.

La major part dels infants que fan ús d’aquest servei ho fan per trastorns en el desenvolupament del llenguatge, trastorns de regulació del comportament o de la comunicació i trastorns afectius emocionals, entre d’altres.

La major part dels infants viuen a Mollerussa, però el CDIAP dona servei a tots els municipis de la comarca.

El centre desenvolupa també un programa de prevenció i detecció destinat als professionals de la petita infància, sobre el desenvolupament infantil i els possibles desajustos. Aquest pla consisteix en visites trimestrals a les 19 escoles bressol del Pla d’Urgell on es fan sessions d’observació, entrevistes de coordinació, assessorament a les educadores, recull d’inquietuds dels professionals i detecció de casos.

Igualment imparteix formació d’atenció precoç als alumnes del Cicle Superior de Tècnic d’educació infantil a l’institut IES Mollerussa.

 

Mollerussa, 6 de juliol de 2017

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat