Reñé inaugura l’ampliació del consultori mèdic de Torrefarrera

Consultori Torrefarrera

Consultori Torrefarrera

La Diputació de Lleida ha aportat el 95% dels 328.256 euros que han costat les obres del centre mèdic, que dobla la seva superfície i atendrà 4.500 persones

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha inaugurat aquest migdia les obres d’ampliació i reforma del consultori mèdic de Torrefarrera, en un acte en el qual ha estat acompanyat per l’alcalde del municipi, Jordi Latorre; el president del Consell Comarcal del Segrià, Pau Cabré, i el director del Departament de Salut, Josep Pifarré, així com també de diputats provincials.
Reñé ha assegurat que “avui estem fent un acte de justícia i de responsabilitat dels gestors públics en allò que fa referència a la salut. Torrefarrera ha tingut un creixement exponencial durant aquests últims anys i una mostra és que en aquest últim hi ha hagut més de 50 naixements. Per tant aquesta remodelació i ampliació era totalment necessària i, és aquí, on les institucions tenim la responsabilitat d’ajudar i abastir les poblacions del nostre territori, en aquest cas Torrefarrera, d’aquells equipaments que la gent necessita”.

El president ha volgut posar en valor la importància en el fet que “els serveis arribin als ciutadans des de la més estricta proximitat”, ja que considera que aquests “són sempre els més eficients”.

Per la seva banda, Jordi Latorre ha agraït el suport de la Diputació i del seu president i ha recalcat que la “Diputació ha fet possible aquesta obra. És evident que sense aquesta aportació econòmica no s’hagués pogut dur a terme la remodelació i ampliació, o s’hagués hagut de deixar de fer altres coses”.

Les obres realitzades al consultori han costat 328.265,97 euros i han estat subvencionades per la Diputació de Lleida en un 95% del seu import (311.852.67 euros).

Durant l’acte s’ha descobert la placa inaugural i s’ha fet una visita a les noves instal•lacions que han passat dels 214 a 448 metres quadrats. El centre atendrà ara a més de 4.500 persones i disposarà de tres noves consultes, una sala polivalent amb les sales d’espera corresponents així com vestuaris i sala d’estar del personal.

Les noves instal•lacions, que segueixen l’estructura arquitectònica del primer edifici, però més modernitzat, destaquen par la bona lluminositat que es completa amb un pati central.
El centre ofereix serveis de medicina i infermeria de família, atenció maternoinfantil amb pediatre, infermera i llevadora (més de 900 nens), atenció al ciutadà, extraccions analítiques i altres serveis propis de l’atenció primària de salut.
L’ampliació i reforma ha estat possible gràcies al conveni de col•laboració entre la Diputació, l’Ajuntament de Torrefarrera i el Servei Català de la Salut (CatSalut). Aquest consultori forma part de l’ABS de Lleida Rural Nord que compren els municipis d’Albesa, Alcoletge, Alpicat, Benavent de Segrià, Corbins, la Portella, Rosselló, Torre-serona, Vilanova de Segrià i Vilanova de la Barca.

Torrefarrera, 28 de març de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat