Reñé inaugura l’ampliació del Consultori Mèdic de Raimat

ORIjoan_rene_inauguracio_consultori_raimat_001_vr_editora_2_6257_0_1

ORIinauguracio_consultori_raimat_002vr_editora_2_6257_1

 Reñé inaugura l’ampliació del Consultori Mèdic de Raimat

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha presidit aquest dijous la inauguració de l’ampliació del Consultori Mèdic de Raïmat, que ha millorat les seves instal•lacions a través d’un ajut d’uns 30.000 euros aportats per la corporació lleidatana.

Mitjançant la línia d’ajuts adreçades a equipaments sanitaris l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) ha ampliat el centre d’atenció primària en uns 45 metres quadrats, guanyant més espai per l’atenció dels pacients amb una nova consulta i una sala d’espera més amplia. També s’ha millorat l’accessibilitat i l’adaptació dels lavabos.

A l’acte també han participat l’alcalde de Lleida, Àngel Ros; el director dels Serveis territorials de Salut a Lleida, Josep Pifarré, i la presidenta de l’EMD de Raimat, Ainhoa Casabón.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha explicat en declaracions als mitjans de comunicació que aquesta actuació reforça el concepte de servei de qualitat des de la proximitat, que és el que garanteix la màxima eficiència i eficàcia.

“Des de la Diputació de Lleida estem absolutament compromesos amb les inversions en l’àmbit de la Salut Pública tant en consultoris municipals com en hospitals de referència del territori i en altres conceptes de Salut Pública als municipis”, ha indicat Reñé.

El president de la Diputació de Lleida ha afegit que un dels objectius que es plantegen als consultoris mèdics és que puguin disposar de tres consultes, una pel metge, una altra per la infermera i una tercera que actua com a sala de cures.

Raïmat forma part de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) d’Almacelles i actualment el metge i la infermera passen visita els dilluns i dijous al matí amb una mitjana de 25 visites els dies de consulta.

En el discurs inaugural, Reñé ha indicat que la Diputació de Lleida porta a terme una important acció en matèria de salut pública d’acord amb les competències que li són assignades per llei i en coordinació amb els ens locals i la Generalitat per tal de programar les actuacions més necessàries en tot moment.

La corporació col•labora amb el territori amb diversos projectes d’obra, com ara ampliacions de consultoris locals, la creació de tanatoris i sales de vetlla; i en un àmbit territorial de cobertura més ampli, es fa càrrec de projectes de construcció i condicionament d’equipaments hospitalaris, així com també de l’adquisició tecnològica per als centres d’atenció primària i de referència.

La institució també finança els ajuntaments perquè puguin disposar del servei de socorrisme en les piscines públiques durant l’estiu, així pel foment d’Espais lúdics i de salut a tots els municipis de les comarques de Lleida. Uns espais dissenyats per promoure l’activitat física i, al mateix temps, la interrelació social de joves i gent gran.

Per part de la corporació, també han assistit a l’acte inaugural el vicepresident primer de la Diputació de Lleida, Miquel Padilla; el vicepresident quart de la Diputació de Lleida, Josep Ramon Ibarz, i el diputat Antoni Ponz.

Raïmat, 13 de març de 2014

Per a més informació: 
Telèfons de contacte: 973.70.41.25
Cap de l’Àrea de Comunicació, Maricel Pujol
premsa@diputaciolleida.cat

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat