Reñé inaugura la15a Festa de l’Oli de Belianes i la 9ª Fira de l’Oli de la Vall del Corb

ORIfoto_grup_amb_la_delegacio_turca_a_lajuntament_editora_2_5644_0_1

ORIrene_saluda_la_delegacio_turca_a_belianes_editora_2_5644_0

ORIrene_a_la_fira_de_loli_de_la_vall_del_corb_editora_2_5644_0

ORIrene_inaugura_placa_escoles_editora_2_5644_0

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha visitat aquest diumenge els municipis de Belianes i Sant Martí de Riucorb, a l’Urgell.

Reñé ha inaugurat la 15a Festa de l’Oli i la 9a Fira de l’Oli de la Vall del Corb. Durant la visita, Reñé ha saludat una delegació de 15 persones provinents del municipi de Focca, a la regió d’Ismir, a Turquia, encapçalada pel seu alcalde, Gokhan Demirag.

La delegació s’ha desplaçat fins a Belianes per realitzar unes Jornades sobre producció d’oli extraverge d’oliva.

Després de signar el Llibre d’Honor del municipi, el president de la Diputació s’ha dirigit a la comitiva turca, agraint-los la seva visita i ha destacat els llaços que es creen, en aquest cas gràcies a l’oli, i que serveixen per enriquir les dues comunitats.

Reñé també els ha explicat que “Catalunya camina cap a un procés de consolidació de la sobirania dels catalans”, i que per això, “és important que les persones i pobles d’arreu del món coneguin la nostra identitat i cultura i la capacitat de tirar endavant com a poble”.

La delegació va arribar a Catalunya divendres passat i durant aquests dies han visitat diverses finques d’oliveres i molins d’oli.

El president de la Diputació, acompanyat per l’alcalde de Belianes, Josep R. Morera, i la presidenta del Consell Comarcal de l’Urgell, Rosa Mora, han fet un recorregut per l’espai firal.

Posteriorment, Reñé ha presidit la inauguració de la plaça de les Escoles de Sant Martí de Riucorb, en homenatge als mestres i alumnes de l’Escola Municipal, que s’ha fet amb la col•laboració de la Diputació de Lleida, amb una inversió d’uns 17.000 euros.

Durant el seu parlament, Reñé ha celebrat les millores que s’han fet a la plaça, que “donen consistència a l’escola”. Un equipament que ha d’estar a la població perquè els nens no s’hagin de desplaçar.

El president de la Diputació ha explicat que en el moment actual hem de “consolidar els equipaments i estructures que tenim” i ha afegit, que la Diputació està al costat dels ajuntaments perquè “creiem en l’estructura dels municipis”.

Prèviament, Reñé ha estat rebut a l’Ajuntament de Sant Martí pel seu alcalde, Jaume Pallàs, i membres de la corporació municipal.

Durant el matí, el president ha estat acompanyat per la vicepresidenta segona de la Diputació, Rosa M. Perelló, la diputada Josefina Bernades i el cap de Relacions amb el Món Local de la Diputació, Joan Eroles.

Belianes, 2 de desembre de 2012

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat