Reñé inaugura la reivindicada millora del camí de Vilanova de Bellpuig a Golmés

Inauguracio_crta_Golmes

El projecte ha suposat una inversió de 927.000 euros per garantir una millor circulació i seguretat en el trànsit

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha inaugurat aquest diumenge la millora del camí que enllaça Vilanova de Bellpuig amb Golmés, que ha suposat una inversió de 927.000 euros per part de la institució.
El projecte s’ha desenvolupat en tres fases i ha donat resposta a una llarga reivindicació dels dos municipis, especialment, del de Vilanova de Bellpuig, que de de sempre ha utilitzt aquesta via com a pas natural per accedir a Mollerussa.
La millora dels 2,4 km de via ha augmentat la seguretat en el trànsit, ja que el projecte ha corregit diverses parts del traçat i ha eliminat punts crítics, com una corba perillosa on s’havien produït diversos accidents.
A més de corregir aquests punts del traçat, els treballs han suposat una nova calçada de 7 metres amb dos carrils de 3 metres, un per a cada sentit de circulació i vorals de 0,50 metres.
En el torn de parlaments, l’alcalde de Vilanova de Bellpuig, Joan Trull, ha recordat que aquesta obra ha estat sempre una prioritat pels municipis afectats, però que no ha estat fins ara i gràcies a la Diputació de Lleida que s’ha pogut atendre en un sentit integral.
‘La Diputació de Lleida, que la gent potser no coneix massa, hauríem de sentir-nos-la més nostra per tot el que s’hi fa’, ha reblat després d’enumerar diverses accions que, com tots els municipis, es fan a Vilanova de Bellpuig gràcies a les inversions i les línies d’ajut que convoca la institució.
Per al seu president, Joan Reñé, el suport als municipis i a les entitats és la raó de ser la institució i per això s’ha mostrat satisfet d’haver pogut desencallar des de la institució una obra més que ha qualificat de més que necessària.
Reñé ha tancat la seva intervenció amb un agraïment a la col.laboració que els alcaldes de Vilanova de Bellpuig, Joan Trull, i de Golmés, Jordi Calvís, han esmerçat perquè aquesta millora pogués ser una realitat.
A la inauguració també hi ha assistit l’alcalde de Mollerussa i diputat al Parlament de Catalunya, Marc Solsona; el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Josep Maria Huguet; el diputat provincial responsable de vies i obres, Jose Ibarz; així com diversos alcaldes i regidors dels pobles veïns.

La inauguració ha coincidit amb la celebració de la Festa Major de Vilanova de Bellpuig.

Golmés, 4 de setembre de 2016

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat