Reñé inaugura la reforma de l’antic Camp dels Escolapis de Tàrrega

ORIjoan_rene_tarrega001_editora_2_6458_0_1

ORIjoan_rene_biblioteca_editora_2_6458_1

ORIjoan_rene_gent_gran_editora_2_6458_2

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha inaugurat aquest espai, que ha comptat amb una subvenció de 40.000 euros, en el marc de la visita que ha fet a Santa Maria de Montmagastrell i a Tàrrega

També ha visitat la biblioteca i l’equipament veïnal de Santa Maria Montmagastrell i les obres de la infermeria de la Residència de gent gran Sant Antoni de Tàrrega, subvencionades per Diputació de Lleida amb 10.703 euros

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha fet aquest dissabte una visita inaugural a la reforma de l’antic Camp dels Escolapis de Tàrrega, que ha rebut una subvenció de 40.000 euros per part de la corporació lleidatana. L’acció principal de la reforma ha estat la demolició del mur perimetral al carrer Migdia, la qual cosa ha permès eliminar una barrera física de 200 metres de longitud i convertir-lo en un espai molt més obert i integrat al teixit urbà.

Aquesta actuació també ha fet possible habilitar un nou mirador sobre la llera del riu Ondara a l’alçada del pont de la carretera de Sant Martí. En aquest punt s’ha aixecat una tanca protectora de fusta i s’ha enjardinat l’entorn del viaducte. En total, s’han guanyat 2.500 metres quadrats de zona enjardinada.

El projecte, impulsat pel consistori i sufragat íntegrament per la corporació lleidatana, ha transformat el Camp dels Escolapis en un parc municipal de passeig i lleure.

Dins de la mateixa zona del Camp dels Escolapis, la corporació lleidatana també ha portat a terme les obres de millora del pont de la carretera LV-2021 de Tàrrega a Sant Martí de Riucorb amb una inversió total de 237.542 euros.

Una obra prèvia i cabdal per a la rehabilitació d’aquest pont ha estat la reparació dels nervis en contacte amb les piles. A més d’aquesta actuació prèvia, les obres executades han consistit, a grans trets, en la reparació del paviment, de la barana i de les bigues, i l’ampliació de les voreres en 1,60 metres a cada banda del pont per facilitar el trànsit dels vianants. Els treballs de millora també han contemplat el desbrossament i neteja de la llera, la qual cosa ha implicat una millora considerable de l’entorn del pont.

La inauguració de la reforma del Camp dels Escolapis s’ha fet en el marc de la visita que el president de la Diputació de Lleida ha fet a Santa Maria de Montmagastrell i Tàrrega.

La visita s’ha iniciat al nucli de població pertanyent a Tàrrega, Santa Maria de Montmagastrell, on Reñé ha estat rebut pel portaveu de la Junta de Veïns, Ramon Miralles.

Juntament amb el responsable de la biblioteca, Ramon Querol, i el professor del CdA-Montsec del Centre d’Observació de l’Univers, Josep M. Bosch, les autoritats han visitat la biblioteca situada a la segona planta del Local Social de Santa Maria de Montmagastrell. Un equipament gestionat per Ramon Querol inaugurat l’any 2011 i que actualment compta amb més de 12.000 llibres catalogats.

Posteriorment, el president de la Diputació de Lleida ha inaugurat el nou equipament veïnal de la població en un acte en el que també ha participat l’alcaldessa de Tàrrega i vicepresidenta segona de la Diputació de Lleida Rosa M. Perelló.

Aquest equipament de 150 metres quadrats ha suposat una inversió de 68.000 euros, sufragats entre el consistori i el Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOS). L’execució ha inclòs la pavimentació de l’accés a l’immoble en una superfície de 250 metres quadrats de via pública.

En la seva intervenció, Reñé ha felicitat els veïns de la població per la seva implicació en la posada en marxa d’aquest equipament i ha anunciat que la corporació lleidatana col•laborarà en la portada dels serveis al nou local veïnal.

El president de la Diputació de Lleida ha destacat la importància de treballar amb l’objectiu que tots els lleidatans, visquin on visquin, tinguin la millor qualitat de vida i disposin de tots els serveis. Reñé ha afegit que la voluntat de la corporació és escoltar els alcaldes i presidents dels consells comarcals per donar resposta a les seves necessitats.

En el seu parlament, el president de la Diputació també ha reconegut la gran sensibilitat i generositat de l’Ajuntament de Tàrrega a l’hora de distribuir justament els recursos entre els seus nuclis agregats.

Després dels parlaments, Reñé ha estat l’encarregat de fer el lliurament de plaques a veïns i empreses del poble en reconeixement a la seva implicació amb Santa Maria de Montmagastrell.

La visita ha continuat amb la presentació de l’asteroide de Montmagastrell, a càrrec del professor del CdA-Montsec del Centre d’Observació de l’Univers, i descobridor de l’asteroide al 2009, Josep M. Bosch.

Seguidament, el president de la Diputació de Lleida s’ha traslladat fins a Tàrrega, on ha visitat les obres de la infermeria de la Residència de gent gran Sant Antoni de Tàrrega, subvencionades per Diputació de Lleida amb 10.703 euros.

Els diputats Josefina Bernades i Joan Amézaga han acompanyat al president de la Diputació de Lleida durant tota la visita.

Tàrrega, 26 de juliol de 2014

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.25
Cap de l’Àrea de Comunicació, Maricel Pujol (606.041.875)
premsa@diputaciolleida.cat

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat