Reñé inaugura la Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell

ORIrene_fira_sant_ermengol_06_editora_2_5564_0_1

ORIfira_sant_ermengol_08_editora_2_5564_0

El president de la Diputació, Joan Reñé, ha presidit aquest dissabte la inauguració de la Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell, que té lloc durant tot el cap de setmana.

En declaracions als mitjans de comunicació, Reñé ha explicat que la Fira de Sant Ermengol és un referent d’especialització, en aquest cas de formatges artesans, i a més, també és un aparador d’activitat de promoció econòmica.

En aquest sentit, el president de la Diputació ha dit que cal obrir portes, internacionalitzar en tot el que sigui possible com ja s’està fent al nostre país.

A més, Reñé ha destacat el poder de convocatòria de la Fira, que a més compta amb la col•laboració dels veïns de la Seu d’Urgell i de la comarca de l’Alt Urgell. Les Fires, ha dit, mostren el que vol ser un territori. Són una mostra de la identitat col•lectiva.

El president ha explicat que “la Diputació no pot ser aliena al compromís, l’esforç, l’actitud, el dinamisme que tants municipis fan buscant l’especialització d’un producte propi del seu territori, arribeant a un nivell d’excel•lència, com és el cas del formatge a la Seu d’Urgell”. Per això, ha explicat Reñé, la Diputació de Lleida augmentarà la dotació de la col•laboració que té actualment amb la Fira de Sant Ermengol, per tal de fer-la més competitiva.

A més, la Diputació de Lleida a través del Patronat de Turisme col•laborarà amb l’Ajuntament de la Seu d’Urgell en les activitats promocionals de la fira.
 

En la seva visita, el president de la Diputació ha estat rebut a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell pel seu alcalde, Albert Batalla, i la corporació municipal, i pel president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Jesús Fierro.

Després de l’acte inaugural al consistori, les autoritats han fet un recorregut pels diferents espais de la Fira, on el president de la Diputació ha participat en l’entrega de premis als millors formatges d’enguany.

Reñé ha estat acompanyat pels diputats Antoni Navinés i Xavier Pont, i pel cap de Relacions amb el Món Local de la Diputació, Joan Eroles.

La Seu d’Urgell, 20 d’octubre de 2012
 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat