Reñé inaugura la Fira de l’Ametlla de Vilagrassa

ORIel_president_en_el_parlament_editora_2_4875_0_1

ORIel_president_acompanyat_daltres_autoritats_en_lestirada_de_la_corriola_editora_2_4875_0

ORIel_president_amb_els_homenatjats_editora_2_4875_1

ORIel_president_plantant_un_ametller_de_lametlla_del_montsec_camarasa_editora_2_4875_2

ORIel_president_visitant_la_fira_de_lametlla_editora_2_4875_3

ORIel_president_juntament_amb_lalcalde_despres_de_fer_entrega_de_la_corriola_al_corriolaire_major_quim_masferrer_editora_2_4875_0

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha presidit aquest diumenge la inauguració de la Fira de l’Ametlla de Vilagrassa (l’Urgell). Reñé ha estat rebut per l’alcalde del municipi, Jordi Serés i la resta de membres de consistori, així com per diverses autoritats comarcals i diputats provincials.

Durant la seva intervenció, el president de la Diputació ha qualificat la Fira de l’Ametlla com “un cas paradigmàtic de com el treball, la voluntat, l’enginy i l’empenta d’un municipi pot arribar, si s’ho proposa i en un espai molt reduït de temps, a crear, materialitzar i consolidar un esdeveniment-símbol, que ultrapassa l’àmbit estrictament local per convertir-se en un referent territorial, del Pirineu al Segre”.

Segons Reñé, “el mèrit de Vilagrassa és que, ara fa 8 anys, va saber veure què era allò que no oferien altres certàmens firals i van interpretar a la perfecció que l’única manera de sobreviure i reeixir entre l’àmplia i variada oferta firal del territori era apostar per un producte únic i singular”. El president de la Diputació s’ha referit a les fires com un important element econòmic i identitari del territori i ha felicitat a l’Ajuntament de Vilagrassa per la iniciativa que duen a terme.

En el seu parlament, el president de la Diputació també ha fet referència al lliurament dels premis d’homenatge a la pagesia i l’Ametlla de Plata que atorga anualment l’ajuntament en el marc de la fira a personatges destacats del municipi i de Catalunya. “Voldria destacar – ha dit- la vessant immaterial del certamen. D’una banda, la presència d’un destacat personatge del món de les arts escèniques, honor que enguany recau en l’actor Quim Masferrer, conegut i estimat per tot el públic de Catalunya, home de teatre i de compromís social” i “ per una altra banda, l’homenatge a les germanes Ramon, que han treballat durant molts anys i durament –com molts de vosaltres– aquesta terra. I darrere d’aquestes dones i homes hi descansa, a banda d’una activitat econòmica i productiva de molts segles, una manera d’entendre i d’interpretar la vida i la cultura, en el nostre cas, de Catalunya”. Justament, Reñé ha estat l’encarregat d’entregar aquests guardons als homenatjats, Antònia Ramon i Miquel Gil, i a la família de Marcel·lina Ramon, que ha rebut el guardó a títol pòstum.

A la seva arribada a Vilagrassa, el president de la Diputació de Lleida ha participat en la presentació de l’Estudi econòmic de viabilitat per a l’establiment d’un viver d’empreses municipal a l’interior del Port Sec Les Coves. La Diputació de Lleida ha donat suport a aquest projecte a través de la línia destinada a ens locals de les comarques de Lleida, i els seus organismes autònoms, per a la realització de projectes de promoció econòmica i desenvolupament local.

En aquest sentit, el president de la Diputació de Lleida ha destacat “que és molt important que ens aquests moments difícils, que l’economia està parada en el sentit que les inversions no avancen igual que altres anys, que siguem capaços de concretar projectes per quan l’economia torni a ressorgir”, ha dit Reñé que ha destacat la viabilitat d’aquest projecte en relació amb el potencial logístic de les comarques de la Plana i l’eix ferroviari. “Les Terres de Lleida estan cridades a ser importants com a concepte logístic amb l’eix ferroviari. Tots aquests projectes cal atendre’ls i rebre’ls amb absoluta confiança que tirin endavant”, ha dit.

Durant la seva estada a Vilagrassa, el president de la Diputació, Joan Reñé, ha participat en la plantació d’un ametller de l’Ametlla del Montsec, i en el lliurament de la Corriola a l’actor Quim Masferrer, fundador de Teatre de Guerrilla, i que ha estat escollit en aquesta edició de la Fira de l’Ametlla de Vilagrassa com a Corriolaire Major.

Els actes s’han tancat amb el 8è concurs de pujada d’un sac d’ametlles amb corriola al campanar.

Vilagrassa, 18 de setembre de 2011

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat