Reñé inaugura el nou Passeig de les Lletres d’Almacelles

[RoyalSlider Error] No post attachments found.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha inaugurat aquest dijous les obres de millora del Passeig de les Lletres d’Almacelles, una actuació que ha comptat amb aportacions de la Diputació de Lleida, la Fundació “la Caixa” i l’Ajuntament d’Almacelles.

Els treballs d’adequació d’aquest passeig hancomptat amb un pressupost de 80.000 euros a través del conveni de la Diputació de Lleida amb la Fundació “la Caixa”.

El Passeig de les Lletres d’Almacelles és un espaiverd per a vianants que volta el tossal de les Santes Creus pel seu vessant sud i un dels accessos al centre escolar Antònia Simó i Arnó que es troba situat al cim del tossal.

Durant l’acte també s’ha inaugurat l’Espai del Mestre Jordi Boix, un jardí situat a l’extrem del Passeig de les Lletres creat en reconeixement del primer mestre que va impartir classes des de l’any 1840 fins al 1890.

En la seva intervenció, el president de la Diputació de Lleida ha afirmat que aquesta obra potencia l’entorn del tossal de les Santes Creus i serveix també per “fer poble, per millorar el benestar dels ciutadans i en última instància, afavorir l’arrelament al municipi”.

A més de les obres d’esplanació, contenció del vessant del tossal, enjardinament i il·luminació, també s’han instal·lat uns plafons al llarg de tot el recorregut en els que s’explica l’origen de les lletres de l’alfabet grec i de com van variar fins arribar al nostre alfabet llatí. D’aquí la denominació de Passeig de les Lletres.

Almacelles, 12 de setembre de 2013
 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat