Reñé inaugura el nou consultori mèdic local d’Ivars d’Urgell

Reñe_inauguracio_consultoiri_Ivars_006_SLI

Reñé inaugura el nou consultori mèdic local d’Ivars d’Urgell

Reñe_inauguracio_consultoiri_Ivars_003_SLI

Reñé inaugura el nou consultori mèdic local d’Ivars d’Urgell

La Diputació de Lleida ha subvencionat el 95% del cost del nou equipament

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha inaugurat aquest dimecres el nou consultori mèdic d’Ivars d’Urgell.

El president ha estat rebut a l’Ajuntament del municipi per l’alcaldessa, Montse Coma; pel president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Josep Huguet, i pel gerent de la regió sanitària de Lleida, Alt Pirineu i Aran, Jordi Cortada.

Posteriorment, les autoritats s’han desplaçat fins al nou consultori mèdic, on Reñé ha fet el descobriment de la placa inaugural. Els veïns del municipi han pogut visitar l’equipament, que entrarà en funcionament en breu, un cop s’hagi instal·lat l’equipament de telefonia i d’informàtica.

En declaracions als mitjans de comunicació, Reñé ha assegurat que aquesta és “una obra important que pretén dignificar l’atenció sanitària que a nivell professional s’ha donat sempre d’una forma excepcional, però que a nivell d’equipament era millorable”.

“És una satisfacció fer possible, amb el Departament de Salut, que tots els veïns tinguin equipaments dignes per rebre una atenció sanitària de màxima qualitat i des de la proximitat”, ha afegit.

Reñé ha explicat que el consultori mèdic d’Ivars d’Urgell és el resultat del compromís de la corporació en l’àmbit de la Salut Pública, que inclou tant la millora dels equipaments dels petits municipis i com l’aposta per la xarxa hospitalària de la demarcació.

Finalment, Reñé ha agraït la valentia de l’alcaldessa, Montse Coma, per ubicar l’equipament al centre del municipi.

Per la seva part, Coma ha agraït el suport de la corporació per fer d’aquest equipament una realitat, la qual cosa ha suposat una gran millora per als veïns d’Ivars d’Urgell. L’alcaldessa ha explicat que el nou consultori mèdic incorpora una sala de cures i una sala annexa que millorarà la qualitat del servei a les instal·lacions.

El nou consultori mèdic consta d’una recepció, una sala d’espera, una sala de tractaments, dues consultes, una tercera d’infermeria i tots els serveis i espais de manteniment, higiene i magatzem necessaris per aquest tipus de centres.

El pressupost total és de 772.181 euros i la Diputació de Lleida ha assumit pràcticament la totalitat del cost de l’obra, de la direcció tècnica i de l’equipament amb una aportació total de 733.572 euros (715.070 euros de l’execució de l’obra i 18.500 euros per a l’adquisició de l’equipament necessari).

Les noves instal·lacions, que han estat llargament  suposen per a Ivars d’Urgell un abans i un després perquè guanyen en espai i especialització.

La Diputació de Lleida col·labora amb els ajuntaments en diferents projectes en matèria de Salut Pública, com l’ampliació i remodelació de consultoris locals o el seu manteniment.

Des de l’any 2011, ha finançat la construcció de 16 nous consultoris mèdics municipals a la demarcació.

Ivars d’Urgell, 30 de novembre de 2016

 

 

 

 

 

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat