Reñé: “Hem vingut a fer costat a la valentia del president Mas i a donar garanties al procés”

Rene_i_Presidents_Gencat

Ajuntament Bcn

El President de la Diputació de Lleida ha fet entrega al president Mas de l’acord de Ple en favor del 9N en una jornada històrica al Palau de la Generalitat que ha reunit 800 representants del món local

El President de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, s’ha felicitat per la resposta massiva del món local lleidatà a favor del 9N, manifestada aquest dissabte en un acte històric i sense precedents al Palau de la Generalitat de Catalunya on representants d’ajuntaments i consells comarcals de les Terres de Lleida han fet entrega dels acords de ple a favor de la consulta i del President de la Generalitat, Artur Mas. A les comarques de Lleida, les mocions han estat aprovades per més de 220 ajuntaments i consells comarcals.

“Ha estat un dels actes més emocionats i carregats de contingut de la història del nostre país. Hem vingut a fer costat a la valentia del president Mas i a donar garanties al procés”, ha dit.

El també alcalde de Fondarella ha afegit que “els alcaldes, des de la seva proximitat a la ciutadania, hem fet un crit perquè aquells que no volen escoltar sàpiguen que el poble de Catalunya – i no pas el caprici d’uns quants- el que vol és votar i decidir el seu futur, com no pot ser d’una altra manera”, ha reblat.

La Diputació de Lleida va aprovar en Ple extraordinari el 22 de setembre la moció en suport del President Mas i de la consulta del 9 de Novembre, afegint-se d’aquesta manera a la iniciativa promoguda per l’Associació Catalana de Municipis i per l’Associació de Municipis per la Independència.

A tot Catalunya, la moció ha comptat amb el suport de 920 ajuntaments, 37 consells comarcals i les 4 diputacions catalanes.

El poder local a la Plaça Sant Jaume

L’acte en suport a la consulta no referendària del 9 de Novembre suspesa cautelarment pel Tribunal Constitucional s’ha iniciat a les 11 del matí a l’Ajuntament de Barcelona amb les intervencions de l’alcalde de la ciutat, Xavier Trias.

Posteriorment, els representants del món local han creuat la Plaça Sant Jaume per dirigir-se al Palau de la Generalitat. Allí han fet entrega de les actes dels acords de plens que al llarg de les darreres setmanes han aprovat amb celeritat i en plens extraordinaris abans que es produís la impugnació.

Barcelona,  4 d’octubre de 2014

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat