Reñé fa una defensa de les qualitats nutricionals del consum de carn de boví

Reñe_jornada_carn_bovi_002_SLI

Reñe_jornada_carn_bovi_005_SLI

En la inauguració de la XVII Jornada Tècnica de Boví de Carn a Alcarràs i després del polèmic informe de l’OMS

Reñé fa una crida a augmentar el consum de productes de proximitat com una forma de “retornar i valorar als productors el seu esforç per generar aliments de gran qualitat”

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha fet una defensa de les virtuts nutricionals i gastronòmiques de la carn de boví en l’acte inaugural de la XVII Jornada Tècnica de Boví de Carn, que s’ha celebrat aquest dijous a Alcarràs.

Després del polèmic informe elaborat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) sobre els riscos potencials de la carn, Reñé ha aprofitat aquesta jornada per defensar l’ús equilibrat de tots els productes que es consumeixen.

El president de la corporació lleidatana ha ressaltat els beneficis del consum moderat de tots els aliments, inclosa la carn de boví que “és una de les fonts més riques de ferro, proteïnes, minerals i vitamines”.

Reñé ha explicat que la ramaderia és un sector referent a les comarques lleidatanes i ha fet una crida a potenciar encara més el consum de productes de proximitat com una forma de “retornar i valorar als productors el seu esforç per generar aliments de qualitat”. “És el nostre deure com a comunitat i per a impulsar la riquesa del país”, ha afegit.

En la seva intervenció, el president de la Diputació de Lleida també ha manifestat el seu compromís i el de la institució d’estar al costat del sector i donar suport als ramaders en les diferents preocupacions que tenen, com és la ubicació de les explotacions, la gestió de les dejeccions ramaderes o la comercialització a través de l’exportació.

En aquest sentit, Reñé ha exigit l’autovia Lleida-Tarragona per aconseguir una “comunicació àgil i segura que afavoreixi l’exportació a través del Port de Tarragona”.

El president de la corporació lleidatana ha recordat que el sector agroalimentari és estratègic a les comarques lleidatanes i que cal protegir i potenciar amb jornades com aquesta que són un punt de trobada per posar damunt la taula tots aquells aspectes que incideixen en el present i futur del sector.

La inauguració de la jornada, amb més de 330 persones inscrites, ha comptat també amb el president de l’Associació de Ramaders de Boví de Carn d’Alcarràs, Ruben Manonelles, i del president d’ASOPROVAC Catalunya, Ricard Gòdia.

 

Alcarràs, 29 d’octubre de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat