Reñé fa una crida al turisme perquè l’oferta de l’Aran i el Sobirà “continua intacta en el 90%”

ORIjoan_rene_al_ple_de_la_diputacio_del_mes_de_juny_001_editora_2_5978_0_1

La Diputació intensifica la campanya d’estiu i el Ple aprova una moció per aplicar mesures que ajudin a pal·liar els danys ocasionats per les inundacions

La Corporació també es posa al costat dels pagesos afectats per les pedregades

Reñe titlla “d’injusta” la llei estatal que exclou del transport escolar no obligatori un miler d’escolars lleidatans i el Ple en demana un canvi

El Ple de la Diputació de Lleida ha traslladat en el seu debat els danys provocats pels aiguats i per les pedregades a les comarques de la Val d’Aran i el Pallars Sobirà i a les comarques de la Plana, respectivament. La corporació ha palesat el seu suport en dues mocions que coincideixen en la necessitat de destinar recursos a les zones afectades. També en el missatge explícit del president Joan Reñé, que ha fet una crida perquè les persones que tenien previst passar aquest estiu uns dies de vacances a la Val d’Aran o al Pallars Sobirà ho facin, “ja que més del 90% de la seva oferta turística continua intacta”.

En aquest sentit, la Diputació de Lleida ha intensificat la campanya d’estiu a través dels mitjans i suports aliens i també dels seus propis canals de difusió, com ara la revista Ara Lleida.

Reñé també ha fet un repàs a totes les intervencions i obres que la Corporació portarà a terme a la Val d’Aran i Sobirà per tal de reparar els danys provocats en l’equipament públic, competència de la institució, i també en actuacions d’urgència on s’ha donat suport als ajuntaments que ho han requerit.

En el cas de les pedregades, el president de la Diputació de Lleida ha proposat de nou una reflexió serena per trobar una fórmula amb totes les garanties tècniques i científiques per pal·liar els efectes de les pedregades. Reñé ha explicat que ja s’ha posat en contacte amb alguns representants d’organitzacions i sindicats agraris per iniciar aquest procés de reflexió i aportar diferents visions i estudis que esvaeixin dubtes.

La Diputació demana canviar la llei estatal que deixa sense transport escolar un miler de nens lleidatans

El Ple de la Diputació també s’ha posicionat en contra de l’article 82.2 de la Llei 2/2066 Orgànica d’Educació de 3 de maig que des de fa anys deixa sense transport escolar els nens que viuen en nuclis agregats allunyats del municipi on es troba l’escola. A les comarques de Lleida, el nombre d’escolars afectats són 904 infants. El servei de transport escolar no obligatori l’ha vingut suplint des de l’any 2006 la Generalitat, els consells comarcals i des de fa dos cursos, la Diputació de Lleida, que amb la seva aportació de 500.000 euros ha finançat un terç del cost total.

“El problema no és de la llei de la Generalitat sinó de la llei orgànica estatal, que és la que ha de regular i finançar aquest servei”, ha dit Reñé, que ha afegit que “ja sabem el motiu pel qual ara la Generalitat no pot sufragar les despeses d’aquest transport escolar: per la deslleialtat financera del Govern de l’Estat amb Catalunya”.

D’altra banda, el president de la Diputació de Lleida ha emplaçat els grups polítics a “consensuar una proposta en defensa de l’exclusivitat de l’IRTA igual que sempre hem defensat amb Agrònoms i Veterinària”.

Altres punts aprovats

El ple de la Diputació d’aquest mes de juny també ha aprovat l’acceptació de la delegació de l’Ajuntament de Castell de Mur i de l’Ajuntament de Montellà i Martinet, a l’Organisme Autònom de Gestió i Recaptació de Tributs Locals, de la gestió i recaptació de diferents impostos.

En l’àmbit de salut, ha donat llum verda a les propostes d’aprovació de la modificació del conveni de col·laboració entre la Diputació de Lleida, l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida, i el Servei Català de la Salut, per fomentar les activitats de recerca hospitalària a Lleida. Igualment ha aprovat el conveni específic de col·laboració entre Gestió de Serveis Sanitaris (GSS) i la Diputació de Lleida, per al projecte de desenvolupament del programa de diagnosi precoç del càncer de colon i recte de la Regió Sanitària de Lleida i la proposta d’aprovació de l’addenda al conveni de col·laboració entre la Diputació de Lleida, el Servei Català de la Salut i l’ajuntament d’Artesa de Segre, per a l’ampliació del CAP.

Finalment, el ple ha aprovat les propostes d’incorporació de la Diputació de Lleida a la Fundació Aula d’Alts Estudis d’Electes i d’aprovació de l’Acord marc entre les Diputacions, la Generalitat de Catalunya i els agents socials, per a la gestió en les campanyes agràries de temporada.

Lleida, 27 de juny de 2013
 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat