Reñé exigeix al Ministeri de Foment que millori els accessos a la Val d’Aran

ORIvisita_val_daran_pont_daubert_02_editora_2_5041_0_1

ORIvista_val_daran_ajuntament_de_vielha_editora_2_5041_0

ORIvisita_val_daran_conselh_generau_daran_editora_2_5041_0

Durant la visita també ha anunciat que la corporació redactarà el projecte de millora de la carretera LV-5055 que va de Pont d’Arros a Vilamòs

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha exigit al Ministeri de Foment que, un cop es constitueixi el nou Govern, millori els accessos a la Val d’Aran, la qual cosa inclou l’A-14 i el tram de la N-230 que va de la boca nord del túnel de Vielha fins la capital aranesa.

Reñé ha indicat que “la N-230 és una carretera tercermundista per l’estat en el que es troba aquesta via d’accés a la Val d’Aran per on circulen 400 camions diaris que porten mercaderies des de França fins a Lleida per atendre el sector econòmic”. A més, ha afegit que “és patètic que la millora d’aquestes infraestructures encara estigui en tràmits i gestions”.

El president de la Diputació de Lleida ha fet aquesta reclamació en el transcurs de la visita institucional que ha fet aquest dimecres a la Val d’Aran. Reñé –que ha estat acompanyat del vicepresident tercer de la Diputació, Pau Perdices, i del diputat de CiU, Antoni Villas- ha iniciat el seu periple a l’Ajuntament de Vielha, on ha estat rebut per l’alcalde, Àlex Moga, i la resta de membres del consistori. Després de signar el Llibre d’Honor ha mantingut una reunió de treball.

Posteriorment, s’ha desplaçat a la seu del Conselh Generau d’Aran, on ha mantingut una reunió de treball amb el Síndic d’Aran, Carlos Barrera, membres del Conselh i alcaldes de la zona.

La comitiva s’ha desplaçat més tard fins a l’EMD d’Aubert, on el president de la Diputació ha inaugurat la reforma i ampliació del pont sobre el riu Garona a Aubert (Aran), a la carretera LV-5053. Reñé ha estat acompanyat de l’alcalde de Vielha, Àlex Moga; el Síndic d’Aran, Carlos Barrera, i el vicepresident tercer de la Diputació, Pau Perdices.

Aquesta obra ha comptat amb un pressupost de 383.205€. El projecte neix de l’existència de diverses patologies estructurals en el pont, la més destacada era la presència de dues fissures longitudinals provocades i d’altres patologies menors com humitats, vegetació i petits moviments entre les peces de maçoneria.

Amb les obres compreses s’ha proporcionat una amplada de pont suficient per a ubicar una nova vorera, mantenint sempre l’estètica del pont original. Complementàriament, també s’ha restituït l’escala d’accés a la llera, al marge esquerre.

Pel que fa a l’enllumenat, com que s’ha ampliat la zona de pas de vianants al costat d’aigües avall, s’han instal·lat nous punts de llum. A més, atesa la baixa intensitat de trànsit per la plataforma del pont, s’ha dissenyat l’enllumenat prioritzant la bona visibilitat del vianant.

La comitiva ha finalitzat la seva estada a la Val d’Aran amb una visita a la carretera de Vilamòs. En aquest sentit, el president de la Diputació de Lleida ha anunciat el compromís de la corporació de redactar el projecte de millora de la carretera LV-5055 que va de Pont d’Arros a Vilamòs durant l’any 2012. Aquesta actuació inclourà la millora del ferm i la racionalització del traçat de la via de 5,8 quilòmetres.

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat