Reñé exigeix al govern de l’Estat espanyol que tramiti l’autorització per obrir la duana de l’aeroport de Lleida-Alguaire

ORIfoto_president_editora_2_5005_0_1

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha exigit al govern de l’Estat espanyol que “defineixi el document que ha de permetre obrir la duana de l’aeroport de Lleida-Alguaire i alhora donar tranquil•litat i garantia als operadors”.

Reñé ha qualificat “d’irresponsabilitat” el retard del govern de l’Estat espanyol a l’hora d’emetre l’ordre ministerial que permeti a l’aeroport de Lleida-Alguaire acollir vols de fora de l’espai de Schengen. “Aquest permís ja hauria d’estar operatiu, ja que només es tracta de signar un tràmit burocràtic”, ha afegit Reñé.

El president de la Diputació de Lleida ha fet aquestes declaracions després que el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Lluís Recoder, hagi afirmat que si el dia 19 de desembre l’aeroport de Lleida-Alguaire no té el permís corresponent per acollir vols de fora de l’espai de Schengen, la Generalitat haurà de pagar indemnitzacions pels compromisos contrets amb els operadors turístics britànics.

Reñé s’ha mostrat estranyat per la “laxitud i tranquil•litat” amb la que s’ha tractat aquest tema i ha recordat que el 19 de desembre està previst que comencin els vols amb l’operador britànic Neilson-Thomas Cook.
El president de la Diputació de Lleida ha explicat que les instal•lacions de l’aeroport han passat totes les proves de funcionament i de control necessaris per comprovar l’efectivitat de l’ampliació que s’hi ha portat a terme per rebre passatgers de fora l’espai Schengen

Lleida, 29 de novembre de 2011

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat