Reñé es reuneix a Fitur amb el director general de la principal companyia aèria israeliana

ORIrene_reunio_wasercier_fitur_001_editora_2_6208_0_1

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, s’ha reunit aquest dijous en el marc de la Fira de Turisme FITUR de Madrid amb el vicepresident de la Cambra de Comerç i Indústria Espanya-Israel i director general de l’aerolínia d’Israel El-Al, Walter Wasercier.

Aquesta visita forma part de l’estratègia de la Diputació de Lleida per incrementar l’interès de la touroperació i les companyies aèries per l’aeroport de Lleida-Alguaire, aprofitant el projecte de senyalització de rutes d’evasió de jueus durant l’Holocaust que porta a terme la institució.

“Constatem en cada trobada amb empreses o institucions israelianes que el projecte Perseguits i salvats genera un interès excepcional, alhora que obre possibilitats interessants per treballar per al foment de l’economia de les nostres terres”, ha dit Reñé, que té previst reunir-se de nou amb el director d’aquesta companyia, creada l’any 1948, i considerada actualment de les més importants a nivell internacional.

“Ens ha ofert la seva col·laboració per treballar conjuntament un calendari de propostes que permetin consolidar les comarques de Lleida com a referència pel turista israelià i hi treballarem en els propers mesos amb intensitat”, ha afegit Reñé que ha estat acompanyat durant la reunió per la vicepresidenta de l’IEI, Rosa Pujol, i el vicepresident del Patronat de Turisme, Gerard Sabarich.

La corporació lleidatana també ha fet contactes amb una vintena de touroperadors israelians i amb Aeroports de Catalunya per treballar la possibilitat de programar vols xàrter setmanals que enllacin Israel amb Lleida a través de l’aeroport de Lleida-Alguaire.

La trobada s’ha produït setmanes abans del viatge que el president Joan Reñé farà a Tel Aviv, aprofitant la Fira de Turisme que s’hi celebrarà els dies 11 i 12 de febrer. Es tracta d’un saló referent per a la touroperació internacional i, en el cas de les comarques de Lleida, important per consolidar la promoció del projecte “Perseguits i salvats”.

La jornada de treball d’aquest dijous a Fitur també ha estat marcada per la internacionalització de l’oferta turística de les comarques lleidatanes. Tècnics del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, encapçalats pel director Jordi Blanch, han participat en un workshop, organitzat per la mateixa fira que ha permès mantenir diferents reunions de treball amb compradors internacionals.

Els tècnics del Patronat de Turisme s’han reunit amb diversos touroperadors de Rússia, la Gran Bretanya, França i la Xina especialitzats en productes de natura, cultura, turisme actiu i esquí.

En aquests dos primers dies de fira també s’han mantingut reunions de treball amb altres touroperadors, tant d’àmbit estatal com internacional, a més de representants de portals on line del sector turístic i els directors dels Centres de Promoció de Turisme de Catalunya a l’estranger per tancar les accions promocionals de cara a aquest any 2014.

Madrid, 23 de gener de 2014

Cap de l’Àrea de Comunicació, Maricel Pujol 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat