Reñé: És bo poder decidir com volem fer les coses, igual que ho van fer la comunitat de regants del Canal d’Urgell l’any 1964

ORIrene_discurs_la_conquesta_de_laigua_editora_2_5569_0_1

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha participat aquest dilluns en l’acte de presentació de la sèrie documental “La conquesta de l’aigua” de Lleida TV, que s’ha presentat a la Casa Canal de Mollerussa i que compta amb la col•laboració de la Diputació.

Durant el seu parlament de cloenda, el president de la Diputació ha explicat que la comunitat de regants del Canal d’Urgell va convertir-se en la primera en ser gestionada pels seus usuaris. En aquest sentit, ha afegit Reñé, “aquest model ens ha de servir perquè la situació del nostre país es pugui plantejar d’una forma pacífica i serena”. “És bo poder decidir com volem fer les coses, igual que ho van fer en aquell moment la comunitat de regants del Canal d’Urgell”, ha explicat.

El president de la Diputació ha explicat que aquest és un programa que se suma a la commemoració del 150è aniversari del Canal d’Urgell. En aquest sentit, ha destacat la importància que el canal va tenir convertint la plana d’Urgell “en el rebost de Catalunya”.
Per últim, Reñé ha volgut destacar l’esforç de les generacions passades que van passar moltes dificultats per adaptar-se al canvi que va suposar el regadiu en una terra de secà i ha apostat per la modernització dels sistemes de regadiu.

A l’acte també hi ha participat el vicepresident primer de la Comunitat General de Regants d’Urgell, Francesc Costa, i el director executiu del Grup Segre, Juan Cal.

Mollerussa, 22 d’octubre de 2012

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat