Reñé: “El procés judicial del 9-N és un escarni al president Mas i una humiliació al poble de Catalunya”

Reñe_concentracio_suport_Mas_001_SLI

Reñe_concentracio_suport_Mas_004_SLI

El president de la Diputació de Lleida ha participat a la concentració del món local per donar suport al president Mas

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, s’ha sumat aquest dijous a la concentració d’alcaldes i regidors convocada per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) per donar suport al president de la Generalitat, Artur Mas, imputat per haver possibilitat la consulta participativa del 9 de novembre de 2014.

La concentració, que ha aplegat 400 càrrecs electes i nombrosos ciutadans, s’ha iniciat al Parlament de Catalunya. Des d’aquest punt, els alcaldes, que han lluït els símbols oficials que identifiquen el poder municipal (la vara i la venera), s’han traslladat en comitiva fins al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per donar suport al president de la Generalitat en el moment d’entrar a declarar davant del jutge.

En el transcurs de la concentració el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha manifestat als mitjans de comunicació que té un doble sentiment. “Per una banda, de tristor per veure imputat el president Mas per uns fets que entren dins la normalitat democràtica. Per l’altra, de satisfacció en veure que tants càrrecs electes estan al costat del President per manifestar-li el seu suport pel que tots van demanar”, ha indicat.

El president de la Diputació de Lleida ha remarcat que “el procés judicial del 9-N és un escarni al president Mas i una humiliació al poble de Catalunya”.

A la seva arribada, el president Mas ha estat rebut pels alcaldes, els membres del Govern de la Generalitat, els diputats de Junts pel Sí i els presidents de les quatre diputacions catalanes: Joan Reñé (Lleida), Mercè Conesa (Barcelona), Pere Vila (Girona) i Josep Poblet (Tarragona), així com per les nombroses persones que han envoltat els jutjats i el Passeig Lluís Companys.

L’objectiu d’aquesta concentració és donar visibilitat al suport del món local amb el dret a decidir, igual que es va fer el 4 d’octubre de 2014 amb més de 800 alcaldes i alcaldesses de Catalunya al Palau de la Generalitat per lliurar al president els acords dels Plens Municipals on donàvem suport a la convocatòria del 9N.

Barcelona, 15 d’octubre de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat